Συνάντηση στο Ουζμπεκιστάν:Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ συνομιλούν για στενότερη συνεργασία έναντι της Δύσης

 Συνάντηση στο Ουζμπεκιστάν:Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ συνομιλούν για στενότερη συνεργασία έναντι της Δύσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρίσκεται σε συνάντηση με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping στο Πεκίνο, Κίνα, 4 Φεβρουαρίου 2022. Sputnik/Aleksey Druzhinin/Κρεμλίνο μέσω REUTERS/File Photo

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να συναντήσει τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ στο Ουζμπεκιστάν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα που μοιράστηκε από τη ρωσική αντιπροσωπεία στα μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι δύο ηγέτες βρίσκονται στη Σαμαρκάνδη για να παρακολουθήσουν μια συνάντηση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, μιας περιφερειακής ομάδας ασφάλειας. Θα έχουν επίσης μια τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Μογγολίας Ukhnaa Khurelsukh.

Ξεχωριστά, η κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν είπε ότι ο Πούτιν ταξίδευε στη Σαμαρκάνδη και θα συναντήσει επίσης ηγέτες του Ιράν, του Κιργιζιστάν, του Πακιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν.
Την Παρασκευή, ο Πούτιν πρόκειται να συναντήσει τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Ινδίας και της Τουρκίας, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά Άρθρα