Κάρολος: Απολύει 100 άτομα προσωπικό, αμέσως μετά την ενθρόνισή του

 Κάρολος: Απολύει 100 άτομα προσωπικό, αμέσως μετά την ενθρόνισή του

Αν και ο Κάρολος μετακόμισε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να καθίσει στον θρόνο, έως και 100 πρώην υπάλληλοί του, στην πρώην επίσημη κατοικία του (Clarence House) κινδυνεύουν με απόλυση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Guardian έως και 100 υπάλληλοι στην πρώην επίσημη κατοικία του νέου βασιλιά, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εργάζονταν εκεί για δεκαετίες, έλαβαν ειδοποίηση ότι ενδέχεται να χαρακτηριστούν υπεράριθμοι και να χάσουν τη δουλειά τους.

Ο Μαρκ Σέρβοτκα, γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), δήλωσε από την πλευρά του: «Ενώ ήταν αναμενόμενες κάποιες αλλαγές, καθώς οι ρόλοι στη βασιλική οικογένεια αλλάζουν, η κλίμακα και η ταχύτητα με την οποία αυτό έχει ανακοινωθεί είναι ακραία σκληρή. Τουλάχιστον γιατί δεν ξέρουμε τι στελέχωση μπορεί να χρειαστεί ο εισερχόμενος πρίγκιπας της Ουαλίας (σ.σ. ο πρίγκιπας Ουίλιαμ) και η οικογένειά του».

Το Clarence House, που βρίσκεται δίπλα στο Παλάτι του Σεν Τζέιμς Τζέιμς στο κεντρικό Λονδίνο, είναι η επίσημη κατοικία του πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Λονδίνο. Βάσει πρωτοκόλλου τα γραφεία του βασιλιά Κάρολου Γ΄ και της βασιλικής συζύγου Καμίλα θα μεταφερθούν στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β.

Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους Βρετανούς που πενθούν. «Κανείς δεν αξίζει να απολυθεί επειδή κάποιος πεθαίνει», δήλωσε μια κοπέλα στον Guardian, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «σοκαριστική ενέργεια» και «ακατάλληλη χρονική συγκυρία».

Πάντως, ένας μικρός αριθμός προσωπικού που παρέχει προσωπική υποστήριξη στον Κάρολο και την Καμίλα θα παραμείνει στη θέση του, αν και δεν φαίνεται να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις πριν από την περίοδο διαβούλευσης, η οποία ξεκινά μετά την κηδεία της εκλιπούσης μητέρας του

Σχετικά Άρθρα