Απάντηση Πλεύρη στον Ξανθό για τον προσωπικό ιατρό

 Απάντηση Πλεύρη στον Ξανθό για τον προσωπικό ιατρό

Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2021 draft State Budget, in Athens, on Dec. 17, 2022 / Συζήτηση του Προϋπολογισμού 2021 στην Ολομέλεια της Βουλής. Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου, 2022

Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, ο βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, με θέμα «Το κυβερνητικό ‘μπάχαλο’ με τον  προσωπικό γιατρό και η ακύρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ», έστειλε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Να αναφέρουμε ότι ο κ. Ξανθός τόνιζε στην ερώτησή του, μεταξύ άλλων, ότι ο θεσμός του προσωπικού γιατρού φαίνεται να έχει «βαλτώσει», καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα και ερωτούσε τον υπουργό Υγείας, εάν θα ανασχεδιαστεί ο προβληματικός θεσμός του προσωπικού γιατρού, με προτεραιότητα στις προσλήψεις υγειονομικών στις δημόσιες δομές, στην ανάπτυξη νέων ΤΟΜΥ σε όλη τη χώρα και στην ένταξη τους στο ΕΣΥ.

Σε υψηλούς τόνους, ήρθε άμεσα η απάντηση του κ. Πλεύρη:

«Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού απέτυχε παταγωδώς από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να ανασταλεί ουσιαστικά πλήρως η λειτουργία του.

Η αμηχανία του κ. Ξανθού για την επιτυχία του προσωπικού ιατρού που στον πρώτο μήνα λειτουργίας του εγγράφηκε υπερδιπλάσιος αριθμός πολιτών και πενταπλάσιος αριθμός γιατρών από ότι στα 4 χρόνια λειτουργίας του οικογενειακού γιατρού, είναι έκδηλη.

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποτύχει ένας θεσμός που διασφαλίζει δωρεάν γιατρό για όλους τους πολίτες.

Μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ αρέσει το σύστημα του να πληρώνει ιδιωτική επίσκεψη ο πολίτης.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διασφαλίζει για πρώτη φορά δωρεάν γιατρό για όλους και οι πολίτες το αγκαλιάζουν, καθώς πι εγγραφές ξεπέρασαν τα 3.000.000 σε λιγότερο από ένα μήνα.

Στην πλήρη εφαρμογή του συστήματος η χώρα μας θα έχει ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποτελεί τη βάση για το νέο ΕΣΥ, κοντρα στη γκρίνια του ΣΥΡΙΖΑ και τα ιδιωτικά συμφέροντα που επιθυμούν ο πολιτης να πληρώνει από την τσέπη του.

Εκεί που απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ξανθός πετυχαίνει η Νέα Δημοκρατία», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο κ. Θ. Πλεύρης. 

Ρούλα Σκουρογιάννη