Τσαβούσογλου:  “Η Ελλάδα χρησιμοποιείται από την Αμερική εναντίον της Τουρκίας – Νομίζω ότι πήρε το μήνυμα που στείλαμε”

 Τσαβούσογλου:  “Η Ελλάδα χρησιμοποιείται από την Αμερική εναντίον της Τουρκίας – Νομίζω ότι πήρε το μήνυμα που στείλαμε”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστρεψε εκ νέου τα πυρά του κατά της Ελλάδας .

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet και το τηλεοπτικό δίκτο TGRT Haber, η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στην κεντρική επιτροπή του κυβερνώντος Κομματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του ισλαμιστή προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε:

«Απέναντι στην Ελλάδα εμείς δεν αλλάξαμε θέση. Είμαστε στο ίδιο σημείο. Όμως η Ελλάδα άλλαξε θέση. Στρατιωτικοποιεί τα νησιά, ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Η αντίδραση της Τουρκίας είναι δικαιολογημένη. Μέχρι τώρα η Ελλάδα ακολουθούσε πάντα φιλορωσική πολιτική. Για πρώτη φορά πήρε θέση στο πλευρό των ΗΠΑ”

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου:

«Η Ελλάδα θέλει αυτήν την στιγμή να εμφανίζεται πιο δυνατή στα μάτια της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Το μέρος που δεν συμμορφώθηκε με τις διεθνείς συμφωνίες που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν είναι η Ελλάδα”.

“Όλοι γνωρίζουν πως έχουμε δίκιο. Έχουμε λάβει κάθε μέτρο σχετικά με αυτή τη διαδικασία. Αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα πήρε το μήνυμα που στείλαμε», υποστήριξε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Μανώλης Δράκος