Πέλετ και καυσόξυλα: Στα ύψη οι τιμές, εξετάζεται πλαφόν

 Πέλετ και καυσόξυλα: Στα ύψη οι τιμές, εξετάζεται πλαφόν

Διατίμηση σε καυσόξυλα και πέλετ η τιμή στα οποία έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα σχεδιάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης. Όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ η Γενική Γραμματεία Εμπορίου ασχολείται ήδη με το θέμα, γνωστοποιώντας πως: “Συγκαλώ σύσκεψη για πλαφόν. Σίγουρα θα υπάρξει παρέμβαση στην αγορά, αλλά το πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης θέλω να είναι σε σημείο που να μην προκαλέσει μαύρη αγορά”.

Υπενθυμίζεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναφερθεί και τις προηγούμενες ημέρες στην αύξηση της τιμής των καυσόξυλων και των πέλετ προαναγγέλλοντας άμεση παρέμβαση και σημειώνοντας πως “δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αυξήσεως του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία”.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με την αναγκαία αλλά κοστοβόρα στροφή στο πετρέλαιο, στάθηκε στις “επιταγές” του… καπιταλισμού.

“Όταν λέγαμε ότι το φυσικό αέριο ήταν φθηνότερο δεν είχαμε προβλέψει ότι ο Πούτιν θα εισβάλει στην Ουκρανία. Σήμερα το πετρέλαιο είναι έξι φορές φθηνότερο. Για όσους έβγαλαν τον καυστήρα το κόστος είναι της τάξης των 400 το πολύ ευρώ δηλαδή για πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων είναι 1.000 ευρώ. Μιλάμε για φέτος. Το τονίζω το φέτος. Αν ο πόλεμος τελειώσει και η κατάσταση το φυσικό αέριο θα πέσει”, ενώ σε ερώτηση για το αν τότε θα επιστρέψουμε πάλι στο φυσικό αέριο, ξεκαθάρισε πως “στον καπιταλισμό, θα πηγαίνουμε πάντα εκεί που μας συμφέρει”. Μάλιστα είπε πως “δεν θέλω να δώσω ένα σύνθημα ότι τελειώνουμε για πάντα με το φυσικό αέριο. Είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον, το χρειαζόμαστε και θα ξανασυναντηθούμε”, σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και συμπλήρωσε:

“Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει η τιμή του φυσικού αερίου το χειμώνα. Δεν βγαίνουν τα νούμερα για να καλυφθεί η αύξηση, από 160, στα 400 το 2021 και φέτος χωρίς την παρέμβασή μας θα πληρώσει 1600. Τις τελευταίες ημέρες έχει και μία αποκλιμάκωση”.

Σχετικά Άρθρα