Κυνική δήλωση Πέτσα: Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει – Ηλιόπουλος: Σοκαριστικό (vid)

 Κυνική δήλωση Πέτσα: Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει – Ηλιόπουλος: Σοκαριστικό (vid)

Αρνητική αίσθηση προκαλεί η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα ο οποίος μετά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων επί του ζητήματος αλλαγής του καυστήρα φυσικού αερίου σε καυστήρα πετρελαίου, είπε χαρακτηριστικά:

“Η πραγματικότητα είναι ότι έχει αυξηθεί το φυσικό αέριο, να αλλάξετε καυστήρες. Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Στην παρατήρηση δε δημοσιογράφου ότι πρόκειται για κυνική δήλωση ο κ. Πέτσας επέμεινε ότι “η πορεία μας εξαρτάται από την προσαρμογή όλων μας”.

Δήλωση Ηλιόπουλου

«Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει». 

Η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια. 

Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών. 

Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι». Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες».

Παναγιώτης Δρίβας