Γερμανία – Ελλάδα 107-96: Εκτός τετράδας η ”επίσημη αγαπημένη” με κακό μπάσκετ

 Γερμανία – Ελλάδα 107-96: Εκτός τετράδας η ”επίσημη αγαπημένη” με κακό μπάσκετ

EUROBASKET 2022 / ΕΛΛΑΔΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ (FIBA.COM: ONLY FOR EDITORIAL USE)

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 107-96 από τη Γερμανία για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει οποιοδήποτε μετάλλιο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε πολύ κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι Γερμανοί είχαν εντυπωσιακό ποσοστό στο τρίποντο, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και μπήκαν στη ζώνη των μεταλλίων. Η ομάδα του Χέρμπερτ θα αντιμετωπίσει την Ισπανία την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου με φόντο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και ήταν εξαιρετικά εύστοχοι από τη γραμμή των 6,75. Η ομάδα του Χέρμπερτ προηγήθηκε με 28-19 με τον Σρέντερ εκμεταλλευόμενη την κακή περιφερειακή άμυνα των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη.

Η Ελλάδα έδειξε αντίδραση στα τρία τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε από το χέρι την Εθνική που μείωσε σε 28-27 με κάρφωμα του αδερφού του, Θανάση. Οι διοργανωτές έφτασαν στο 31-27 με δίποντο του Γουέιλερ – Μπαμπ.

Με κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκόυνμπο η Ελλάδα μείωσε σε 31-29 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Οι Γερμανοί έφτασαν στο 36-29 με τρίποντο του Λο με τον Λαρεντζάκη να απαντάει με τον ίδιο τρόπο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 42-37 με τον Τίμαν με την Ελλάδα να μειώνει στο 42-40 με τρίποντο του Λαρεντζάκη.

Η γαλανόλευκη ισοφάρισε σε 44-44 με τον Παπανικολάου και προσπέρασε με 44-46 με δύο βολές του Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η ομάδα του Χέρμπερτ απάντησε με καλάθι και φάουλ και Σρέντερ και στη συνέχεια είχαμε διαδοχικά τρίποντο από Ομπστ και Παπανικολάου για το 53-51 των Γερμανών που έγινε 55-51 με δύο εύστοχες βολές του Σρέντερ. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μείωσε στον πόντο (55-54) με καλάθι και φάουλ του Ντόρσεϊ

Η Γερμανία έφτασε στο 57-54 ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. Το φινάλε όμως της περιόδου ανήκε ολοκληρωτικά στη γαλανόλευκη που με τον Ντόρσεϊ και απίστευτο τρίποντο του Σλούκα από το κέντρο του γηπέδου έφτασε στο 57-61.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 64-61 με τον Τάις στα 6:45 πριν το τέλος. Το ρεσιτάλ ευστοχίας των Γερμανών από τη γραμμή των τριών πόντων συνεχίστηκε οδηγώντας την ομάδα του Χέρμπερτ στο 72-62 με τον Βάγκνερ και τον Σρέντερ.

Η Ελλάδα είχε σκοράρει μόλις έναν πόντο στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και προσπέρασαν με 77-62 με τον Τάις. Με πέντε σερί πόντους του Γιάννη Αντετοκούνμπο η Ελλάδα μείωσε στους 10 πόντους (79-69) αλλά η Γερμανία έφτασε στο 83-71 της τρίτης περιόδου με τον Τάις.

Με καλάθι του Γιάννη Αντετοκούνμπο η Ελλάδα μείωσε σε 87-78 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν και πάλι τις λύσεις και διαμόρφωσαν το 92-78 με τρίποντο του Βάγκνερ και δίποντο του Τάις. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη εξακολουθούσε να είναι άστοχη την στιγμή που οι διοργανωτές έφτασαν στο 103-82 με τρίποντο του Στρέντερ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε από τον αγώνα πέντε λεπτά πριν το τέλος αφού χρεώθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικά χαρακτήρα αφού τα πάντα είχαν κριθεί.

Σχετικά Άρθρα