Επίθεση τουρκικής εφημερίδας: “Ψευδονταή Μητσό”

 Επίθεση τουρκικής εφημερίδας: “Ψευδονταή Μητσό”

Το «νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα» που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν συνεχίζει να απασχολούν τον Τύπο στην Τουρκία. Η Γενί Σαφάκ επιτίθεται στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Η Γενί Σαφάκ, μάλιστα, παρουσιάζει σήμερα (12.09.2022) τον Κυριάκο Μητσοτάκη «στεφανωμένο» με τις σημαίες των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Γαλλίας, αποκαλώντας τον «Ψευδονταή Μητσό», με έμμεση αναφορά στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία από το βήμα της ΔΕΘ.

Από την πλευρά της, πάλι, η Τζουμχουριέτ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Τουρκία, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σε μερικές εβδομάδες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «θα θέσει τις προβοκάτσιες της Ελλάδας». «Θα στείλει το μήνυμα ότι χάσαμε την υπομονή μας (με την Ελλάδας)» αναφέρει χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Όλα αυτά ενώ ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε νέο παραλήρημα μίλησε ξανά για «νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή».

«Αν θέλουμε ρίχνουμε τους Έλληνες και πάλι στη θάλασσα» είπε.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα