Μητσοτάκης από ΔΕΘ: ”Αν όχι εμείς, ποιοι; Κανείς άλλος δεν έχει εκφράσει πρόταση διακυβέρνησης” – Δεν είμαστε καθόλου κοντά με Βελόπουλο

 Μητσοτάκης από ΔΕΘ: ”Αν όχι εμείς, ποιοι; Κανείς άλλος δεν έχει εκφράσει πρόταση διακυβέρνησης” – Δεν είμαστε καθόλου κοντά με  Βελόπουλο

Συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Το δίλημμα είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας στις επόμενες εκλογές ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη.

«Αν όχι εμείς, ποιοι; Κανείς άλλος δεν έχει εκφραστεί για πρόταση διακυβέρνησης. Δεν είναι αλαζονικό. Το δίλημμα Μητσοτάκης – Τσίπρας είναι δίλημμα που καταλαβαίνει κανείς. Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος» υπογράμμισε, βάζοντας ξεκάθαρα το δίλημμα.

Σε άλλη ερώτηση απέρριψε έμμεσα την εκλογική συνεργασία με τον Βελόπουλο και ανέφερε:

«Δεν είμαστε κοντά στον κ. Βελόπουλο. Καθόλου κοντά» απάντησε σε σχετική ερώτηση, με αφορμή τα σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες. «Γι’ αυτό θέλουμε αυτοδυναμία στη δεύτερη κάλπη» εξήγησε. «Αυτό δεν σημαίνει μονοκομματική κυβέρνηση, θα συνεχίσω να κάνω το ίδιο. Ο ελληνικός λαός θα επιλέξει. Ίσως αναγκαστούμε να διερευνήσουμε συνεργασίες μετά τη δεύτερη κάλπη. Εξηγώ όμως ποιο είναι το επίδικο. Θέλουμε μία δεύτερη εντολή προόδου. Μας ξέρει ο κόσμος».

Σχετικά Άρθρα