Έφτασε στο Εδιμβούργο η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ – Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους (εικόνες)

 Έφτασε στο Εδιμβούργο η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ – Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους (εικόνες)

Τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν στο εμβληματικό δρόμο, Royal Mile της πόλης για να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα, η οποία πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

Στη συνέχεια, η σορός θα φτάσει στον προαύλιο χώρο του Παλατιού του Χόλιροντχάουζ. Η σορός θα μεταφερθεί στην Αίθουσα του Θρόνου του παλατιού για να αποτίσουν τον τελευταίο φόρο τιμής στην αείμνηστη μονάρχη, όπως έγινε όταν το φέρετρο τοποθετήθηκε στην αίθουσα χορού στο Κάστρο Balmoral.

H άφιξη της σορού της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Εδιμβούργο

Τo πλήθος χειροκροτούσε την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη σορό της λαοφιλούς Βασίλισσας καθώς οδηγούνταν αργά κατά μήκος του Royal Mile στο Εδιμβούργο προς το Παλάτι του Χόλιρουντχαους.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αυτοκινητοπομπή της Βασίλισσας τη στιγμή που έφτασε στην πρωτεύουσα της Σκωτίας. Χιλιάδες πολίτες βρίσκονταν εδώ και ώρες εν αναμονή της άφιξης της σορού.

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ έφτασε στο Εδιμβούργο για να αναπαυθεί στο Παλάτι του Holyroodhouse τη νύχτα, καθώς δεκάδες χιλιάδες πενθούντες στέκονταν για ώρες στους δρόμους της πρωτεύουσας της Σκωτίας για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα μονάρχη καθώς έφευγε από το αγαπημένο της Κάστρο Balmoral, για τελευταία φορά.

Oι κεντρικοί δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει από κόσμο. Το κλίμα είναι φορτισμένο. Χειροκροτήματα, λιγμοί και στιγμές σιωπής- σε ένδειξη σεβασμού της Βασίλισσας στήνουν το πρωτόγνωρο σκηνικό κατα μήκος της διαδρομής που ακολούθησε η βασιλική αυτοκινητοπομπή.

https://twitter.com/SkyNews/status/1568985193918119936

Η σορός της βασίλισσας έφτασε στο Εδιμβούργο, στο ανάκτορο του Χόλιρουντχαους, που αποτελεί την επίσημη κατοικία του μονάρχη στη Σκωτία.

Η νεκροφόρα που έφερε το φέρετρο της βασίλισσας ταξίδεψε στο Royal Mile, φτάνοντας στο Παλάτι, λίγο πριν τις 6.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) όπου την περίμεναν ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουαρντ και η σύζυγός του Σόφι, κόμισσα του Γουέσεξ.

Σχετικά Άρθρα