Αποκάλυψη για Ελισάβετ – Πότε πέθανε πραγματικά – Η αιτία θανάτου

 Αποκάλυψη για Ελισάβετ – Πότε πέθανε πραγματικά – Η αιτία θανάτου

Είκοσι ημέρες μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ αποκαλύφθηκε η αιτία του θανάτου της. Το σχετικό πιστοποιητικό αναφέρει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε από γηρατειά. Η δημοσίευση του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας σήμερα δίνει μια νέα εικόνα των 24 ωρών γράφτηκαν στην ιστορία της Βρετανίας αλλά και όλου του κόσμου.

Αυτό είναι το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

Το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ αναφέρει τα στοιχεία της, το όνομά της «Elizabeth Alexandra Mary Windsor», τόπο θανάτου το Μπαλμόραλ και την αιτία του θανάτου της: «Old Age», δηλαδή «Γηρατειά».

Ωστόσο, από το εν λόγω επίσημο έγγραφο προκύπτει και ένα νέο στοιχείο: Η ώρα θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, που όπως αναγράφεται επήλθε στις 15:10 (ώρα Ηνωμένου Βασιλείου).

Σε δημοσίευμά της, η βρετανική «Daily Mail» μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ σημειώνει πως το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας αποκαλύπτει ότι πέθανε στις 15.10 μ.μ. ενώ ο Γουίλιαμ, ο Έντουαρντ και ο Άντριου ήταν στον αέρα – αλλά εγείρει νέα ερωτήματα για το πότε ενημερώθηκε ο Χάρι για τον θάνατό της.

Το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το National Records of Scotland σήμερα το απόγευμα αποκάλυψε ότι η Αυτής Μεγαλειότητα πέθανε από «γηρατειά» την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 3.10 μ.μ. στο κτήμα Μπαλμόραλ στο Aberdeenshire – περισσότερες από τρεις ώρες πριν ενημερωθεί ο κόσμος για τον θάνατό της.

  • Το πιο σημαντικό: το πιστοποιητικό επιβεβαίωσε την υποψία ότι μερικά από τα παιδιά και τα εγγόνια της βασίλισσας, συμπεριλαμβανομένων του πρίγκιπα της Ουαλίας, του Δούκα της Υόρκης, του κόμη και της κόμισσας του Γουέσεξ και του δούκα του Σάσεξ, προσπάθησαν μάταια να βρεθούν πλάι της βασίλισσας όταν πέθανε.

Δεν είναι γνωστό πότε ο βασιλιάς και η βασιλική σύζυγός έφτασαν στο Μπαλμόραλ, αλλά σε αντίθεση με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας βρίσκονταν ήδη στη Σκωτία, στο Dumfries House στο Ayrshire. Η βασιλική πριγκίπισσα, κόρη της βασίλισσας, η πριγκίπισσα Άννα, αναφέρεται ως το άτομο που ενημέρωσε τον τοπικό ληξίαρχο για τον θάνατο της μητέρας της.

Το έγγραφο εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με το πότε ενημερώθηκε ο πρίγκιπας Χάρι για τον θάνατο της γιαγιάς του, αφού ταξίδεψε χωριστά από τον αδελφό του Γουίλιαμ και τους θείους Άντριου και Έντουαρντ – που επίσης δεν κατάφεραν να φτάσουν στο Μπαλμόραλ πριν από τον θάνατο της βασίλισσας – και προσγειώθηκε στο Αμπερντίν περίπου 15 λεπτά αφού το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε τον θάνατο.

Το προσωπικό του παλατιού αντέδρασε με οργή στους ισχυρισμούς ότι ο Χάρι είχε ειδοποιηθεί μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα για τον θάνατο της γιαγιάς του πριν αυτός γίνει γνωστός, με έναν εκπρόσωπο του βασιλιά να τονίζει ότι το κοινό «ενημερώθηκε μόνο αφού είχε ενημερωθεί κάθε μέλος της οικογένειας».

Η Mail αναφέρει ότι ενώ είναι αλήθεια ότι ο Χάρι ενημερώθηκε λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η είδηση, ο λόγος για αυτό ήταν επειδή βρισκόταν σε πτήση για τη Σκωτία και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να επικοινωνήσει.

Το χρονοδιάγραμμα, όπως προκύπτει μετά τη δημοσίευση του πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ

  • 15:50 μ.μ – Η πτήση της RAF που μετέφερε τους Γουίλιαμ, Άντριου, Έντουαρντ και Σοφία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Αμπερντίν περίπου στις 3.50 μ.μ. – 40 λεπτά μετά τον θάνατο της βασίλισσας.

Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς ενημερώθηκαν για τον θάνατο. Το BBC ανέφερε αρχικά ότι η πτήση μετέφερε έως και επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας και ότι μπορεί επίσης να μετέφερε τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. Ωστόσο, αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι το αεροπλάνο της RAF που προσγειώθηκε στο Αμπερντίν μετέφερε τον Δούκα του Κέιμπριτζ, τον Δούκα του Γιορκ και τον κόμη και την κόμισσα του Γουέσεξ – και ούτε ο Χάρι ούτε η Μέγκαν βρίσκονταν στην πτήση αυτή

  • 16:14 μ.μ.: Η ειδοποίηση του Press Association αναφέρει ότι ο Χάρι και η Μέγκαν ταξίδευαν στο Μπαλμόραλ «ξεχωριστά» από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Ο επίσημος εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού είπε ότι η κυρία τρας ενημερώθηκε για τον θάνατο της βασίλισσας στις 4.30 μ.μ. από τον υπουργικό γραμματέα Simon Case. Στις 4.39 μ.μ., το Press Association εξέδωσε μια άλλη ειδοποίηση, επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή, λέγοντας ότι η Μέγκαν δεν θα ταξίδευε στο Μπαλμόραλ με τον Χάρι. Η πηγή είπε ότι ο Χάρι θα έκανε το ταξίδι μόνος του και ότι η Μέγκαν θα μπορούσε ενδεχομένως να πάει μαζί του στη Σκωτία αργότερα.

  • 17:00: Ο Γουίλιαμ, ο Άντριου, ο Έντουαρντ και η Σοφία φτάνουν στο Μπαλμόραλ

Ένας στόλος αυτοκινήτων που μετέφερε τον Δούκα του Κέιμπριτζ, τον Δούκα του Γιορκ και τον κόμη και την κόμισσα του Γουέσεξ έφτασε στο Μπαλμόραλ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα – σχεδόν δύο ώρες μετά το θάνατο της Βασίλισσας.

Ο Γουίλιαμ οδήγησε τους δύο θείους του με ένα Range Rover, με τον Δούκα του Γιορκ στη θέση του συνοδηγού, ενώ ο κόμης και η κόμισσα του Γουέσεξ κάθονταν στο πίσω μέρος

  • 17.35: Η ιδιωτική πτήση του Χάρι από το Λούτον του Λονδίνου απογειώνεται

Ο πρίγκιπας Χάρι πήρε ένα ιδιωτικό τζετ από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου γύρω στις 5.35 μ.μ.

Ο δούκας λέγεται ότι έχασε την πτήση της RAF από το Northolt επειδή ήταν «τόσο απασχολημένος στην προσπάθειά του να πάει τη Μέγκαν στο Μπαλμόραλ».

Δεν είναι σαφές πότε ενημερώθηκε ο δούκας για τον θάνατο της βασίλισσας.

  • 18.30: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνουν τον θάνατο της βασίλισσας

Σχετικά Άρθρα