Reuters: Ένας ακόμη Έλληνας βουλευτής κατέθεσε καταγγελία για παγίδευση κινητού τηλεφώνου

 Reuters: Ένας ακόμη Έλληνας βουλευτής κατέθεσε καταγγελία για παγίδευση  κινητού τηλεφώνου

Ένας βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κατέθεσε καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Παρασκευή για επανειλημμένες απόπειρες παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του, με το κακόβουλο λογισμικό Predator κι αυτό, είναι το τελευταίο περιστατικό από μία σειρά σκανδάλων με τηλεφωνικές υποκλοπές.

Τον περασμένο μήνα, οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της τηλεφωνικής υποκλοπής αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε απόλυση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας (ΕΥΠ).

Το σκάνδαλο σχετικά με τις υποκλοπές του Νίκου Ανδρουλάκη, αρχηγού του σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ, του τρίτου μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα, έχει ” στριμώξει” τον συντηρητικό πρωθυπουργό που έφερε υπό τον έλεγχό του την ΕΥΠ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από τρία χρόνια.

Την Παρασκευή, ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι τον περασμένο Νοέμβριο έγιναν δύο απόπειρες χακαρίσματος του τηλεφώνου του μέσω ύποπτων γραπτών μηνυμάτων που τον ώθησαν να κάνει ελέγξει αυτούς τους συνδέσμους.

“Διατρέχοντας μια σειρά από μηνύματα κειμένου που είχα λάβει στο παρελθόν, εντόπισα έξι που έμοιαζαν ύποπτα και απευθύνθηκα σε ειδικούς τηλεπικοινωνιών που μου είπαν ότι τα δύο από αυτά, είχαν σχέση με το Predator. Αυτό με οδήγησε να υποβάλω την καταγγελία”, είπε ο Σπίρτζης στο Reuters.

Είπε στους δημοσιογράφους ότι το δεύτερο μήνυμα που του έστειλαν ήταν το ίδιο σε δημοσιογράφο και στον Ανδρουλάκη.

«Αυτά τα τρία SMS στάλθηκαν από το ίδιο κέντρο… είτε απευθείας είτε μέσω τρίτων», είπε έξω από τον Άρειο Πάγο.

”Πόσους ακόμη βουλευτές, πολιτικούς και δημοσιογράφους παρακολουθήσατε, κύριε Μητσοτάκη;” ρώτησε ο Σπίρτζης απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

Η κυβέρνηση επέκρινε την κίνηση του Σπίρτζη ως «φτηνή παράσταση» και χαρακτήρισε ως «διαβολική σύμπτωση» που αποφάσισε να υποβάλει την καταγγελία του την ίδια μέρα που ο Μητσοτάκης ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη για μια ετήσια ομιλία, οικονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Μητσοτάκης, ο οποίος πρέπει να κάνει εκλογές το αργότερο τον ερχόμενο Ιούνιο, είπε ότι η τηλεφωνική υποκλοπή του αρχηγού της αντιπολίτευσης Ανδρουλάκη από την υπηρεσία πληροφοριών της ΕΥΠ ήταν μια νόμιμη αλλά «πολιτικά απαράδεκτη» επιχείρηση.

“Το πρόβλημα με το κακόβουλο λογισμικό και τα κινητά τηλέφωνα ήρθε στο προσκήνιο πριν από πέντε χρόνια. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο και πρέπει να βρούμε αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης αυτής της απειλής”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σχετικά Άρθρα