Πολιομυελίτιδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη

 Πολιομυελίτιδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη για πολιομυελίτιδα. Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ κήρυξε την Παρασκευή (9/9) κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πολιομυελίτιδας.

Στόχος να ενισχύσει τα ποσοστά εμβολιασμού στην πολιτεία εν μέσω περαιτέρω στοιχείων ότι ο ιός εξαπλώνεται στις κοινότητες, όπως μετέδωσε το CNBC.

Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει πλέον ανιχνευθεί σε δείγματα λυμάτων από τέσσερις κομητείες στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης καθώς και στην ίδια την πόλη. Οι κομητείες περιλαμβάνουν το Rockland, το Orange, το Sullivan και τώρα το Nassau, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους υγείας.

Η Νέα Υόρκη ξεκίνησε την επιτήρηση των λυμάτων μετά από έναν ανεμβολίαστο ενήλικα που κόλλησε πολιομυελίτιδα στην κομητεία Rockland τον Ιούλιο και υπέφερε από παράλυση.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης θα επεκτείνει το δίκτυο των διαχειριστών εμβολίων για να συμβάλλει στην ενίσχυση του ποσοστού ανοσοποίησης.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι πρόσφατα (11/8) ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για την έξαρση κρουσμάτων πολιομυελίτιδας στη Μεγάλη Βρετανία, αφού οι έρευνες στα λύματα του Λονδίνου έδειξαν εμφάνιση του ιού της πολιομυελίτιδας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί άρον-άρον ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 1 έως 9 ετών.

Χαρακτηριστικά, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε: «Στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό γιατί τα επίπεδα του παιδικού εμβολιασμού και, συγκεκριμένα, της πολιομυελίτιδας είναι σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα. Στο Λονδίνο, αντίθετα, το παιδικό εμβολιαστικό πρωτόκολλο είναι πολύ πιο χαλαρό σε αντίθεση με την Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα