Λιζ Τρας: Η κρυφή σχέση και το σκάνδαλο που παραλίγο να της κοστίσει τον γάμο

 Λιζ Τρας: Η κρυφή σχέση και το σκάνδαλο που παραλίγο να της κοστίσει τον γάμο

Η Λιζ Τρας μόλις ορίστηκε η νέα ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος, που σημαίνει ότι θα είναι η νεότερη σε ηλικία, κάτοικος της Downing Street. Εκεί, θα μετακομίσει μαζί με τον λογιστή σύζυγό και τις δύο έφηβες κόρες της : οι πρώτες έφηβες που θα ζήσουν στο Νο 10, μετά την οικογένεια των Μπλερ πριν από 25 χρόνια.

Ωστόσο, ο σύζυγος της O’Leary απουσίαζε σε μεγάλο βαθμό από την προεκλογική εκστρατεία της Τρας.

Όπως περιέγραψε κάποτε ο Denis Thatcher ο σύζυγος της «σιδηράς κυρίας», άθελά του τον εαυτό του ως τον «πιο σκιώδη σύζυγο όλων των εποχών».

«Πάντα παρών, ποτέ εκεί», ήταν το σύνθημα του. Το ίδιο και ο σύζυγος της Τερέζα Μέι, Φίλιπ, ακολούθησε αργότερα το ίδιο μοτίβο και φαίνεται ότι ο O’Leary θα πάρει τώρα την ίδια σκυτάλη, ως ο σύζυγος της νέας αρχηγού των Τόρις. Μια σκυτάλη που η Κάρι Τζόνσον, σύζυγος του Μπόρις Τζόνσον, δεν δέχθηκε ποτέ.

«Σύζυγος για σπίτι»

Ο O’Leary εκτιμάται ότι εργάζεται από το σπίτι και χαρακτηρίζεται ως «σύζυγος για σπίτι». Η Τρας σπάνια αναφέρεται στον O’Leary, αν και τον έχει επαινέσει επειδή είναι πάντα πρόθυμος να απαντήσει σε ένα οικονομικό ερώτημα (κάτι που μπορεί να φανεί χρήσιμο τους επόμενους μήνες).

Ο πρώην φοιτητής του London School of Economics, που μεγάλωσε στο Άλερτον του Λίβερπουλ, θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει συμβουλές σχετικά με τα ενεργειακά προβλήματα της χώρας. «Όποτε θέλω μια συζήτηση αργά το βράδυ για τη μεταρρύθμιση της προσφοράς ή την οικονομετρία, υπάρχει πάντα κάποιος διαθέσιμος», είπε κάποτε η Λιζ Τρας.

«Δεν θέλει να έχει έναν δημόσιο ρόλο. Βγαίνει σε εκστρατείες για το Συντηρητικό Κόμμα. Είναι πολύ ενεργός ως τοπικό μέλος των Συντηρητικών. Αλλά είναι ένα πολύ ήρεμο άτομο», δήλωσε η τέως υπουργός Εξωτερικών και νέα αρχηγός των Τόρις.

Σε αντίθεση με τη σύζυγό του, η οποία αγαπάει τις φωτογραφίες και, σύμφωνα με τη Mirror, είναι «βασίλισσα του καραόκε», ο 48χρονος λογιστής έχει περιγραφεί ως σοβαρός, εύστροφος και αστείος, αλλά και ως εξαιρετικός μάγειρας.

Το σκάνδαλο

Η Τρας γνώρισε τον τον σύζυγό της στο συνέδριο των Τόρις το 1997, μετά τη φοίτησή της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενόσω εκείνη ήταν οικονομολόγος της Shell.

Σύντομα βγήκαν στο πρώτο τους ραντεβού, το οποίο έτυχε να είναι… πατινάζ στον πάγο -δική της επιλογή- και εκείνος στραμπούληξε αμέσως τον αστράγαλό του.

Το 2000 έγινε και ο γάμος τους στο Γκρίνουιτς της Βρετανίας, όπου βρίσκεται το σημερινό τους αρχοντικό. Ωστόσο, έξι χρόνια αργότερα έγινε γνωστή η είδηση της αναφερόμενης 18μηνης σχέσης της με τον πρώην βουλευτή των Τόρις, Μαρκ Φιλντ, τότε σκιώδη υπουργό για το Λονδίνο και μέντορά της.

Η σχέση τους είχε ξεκινήσει το 2004, όταν εκείνη προσπαθούσε ακόμη να μπει στο Κοινοβούλιο. Ο γάμος τού Φιλντ διαλύθηκε, ο δικός της όμως όχι. Ούτε η Τρους -η σύζυγος του πρώην υπουργού-, αλλά ούτε ο Ο’Λίρι είχαν δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ωστόσο η Τρας τότε δήλωσε ότι είναι μια «πραγματικά ευτυχισμένη παντρεμένη».

”Ο έρωτας της ζωής μου…”

Το 2019, η Λιζ Τρας δημοσίευσε μια εικόνα με τον σύζυγό της, να χαμογελούν ευτυχισμένοι την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε μια εκδήλωση.

Σύμφωνα με τη Mirror, άνθρωποι από το φιλικό περιβάλλον του ζεύγους έχουν σχολιάσει ότι είναι μια «υπέροχη ομάδα», που δεν έχουν εμφανίσει «ρωγμές» στη σχέση τους.

Στα χνάρια της μητέρας τους

Είναι ενδιαφέρον ότι από τη νέα «πρώτη οικογένεια» της Βρετανίας, οι κόρες της Τρας, η 16χρονη Φράνσις και η 13χρονη Λίμπερτι, ήταν εκείνες που αποδείχθηκαν λιγότερο «άτακτες» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της μητέρας τους για την πρωθυπουργία.

Αξιομνημόνευτο είναι ότι ο τελευταίος από τους «Πρώτους Έφηβους» που πέρασαν από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο 16χρονος τότε Γιούεν Μπλερ, χρειάστηκε να απολογηθεί επειδή συνελήφθη μεθυσμένος στην πλατεία Λέστερ, στο Λονδίνο, ενώ βρισκόταν έξω για να γιορτάσει την αποφοίτησή του από το σχολείο (GCSE). Ο Μπλερ είχε παραδεχθεί ότι «το να είσαι γονιός ήταν πιο δύσκολο από το να είσαι πρωθυπουργός.

Αλλά μάλλον δεν ισχύει το ίδιο για την Τρας. Φαίνεται ότι οι «Πρώτες Έφηβες», που φοιτούν σε επίλεκτο κρατικό σχολείο, δεν δείχνουν επαναστατικά σημάδια.

«Η Φράνσις είναι ίσως λίγο πιο κεντρώα και η Λίμπερτι είναι ίσως λίγο πιο συντηρητική, αλλά και οι δύο με υποστηρίζουν πολύ. Θυμάμαι ότι κουβαλούσα τη Φράνσις σε μια βρεφική κουβέρτα όταν έκανα εκστρατεία για να γίνω δημοτική σύμβουλος, οπότε έχουν ανατραφεί με την πολιτική και συμμετέχουν πολύ σε ό,τι κάνω, έρχονται στις εκστρατείες, αν και μερικές φορές παραπονιούνται ότι μιλάω πολύ για την πολιτική», είπε κάποτε.

Αποκάλυψε ότι η Φράνσις εργαζόταν στην ψηφιακή ομάδα της εκστρατείας της. «Έχει τελειώσει πληροφορική στο GCSE, οπότε βοηθάει σε αυτό».

Εκτός από τα πολιτικά, η Τρας αποκάλυψε επίσης ότι τα κορίτσια της λειτουργούν τόσο ως στιλίστριες όσο και ως σύμβουλοί της.

Αλλά παρόλο που όλα αυτά ακούγονται πολύ δημοκρατικά, μάλλον υπάρχει χώρος μόνο για μία «πρώτη κυρία» στην οικογένεια.

Οι «κλεψιές» στα… επιτραπέζια παιχνίδια

Ο αδελφός της Λιζ Τρας, Φράνσις, έχει θυμηθεί ακόμη και τα επιτραπέζια παιχνίδια της οικογένειας κατά την παιδική ηλικία, στα οποία μάλιστα… έκλεβε, γιατί ήταν και πολύ ανταγωνιστική.

«Ο πατέρας μου έλεγε ότι έκλεβε για να κερδίσει. Ήταν κάποιος που έπρεπε να κερδίσει. Δημιούργησε ένα ειδικό σύστημα για να βρει πώς θα μπορούσε να κερδίσει, και στη συνέχεια, αν έχανε, μπορεί κατά κάποιον τρόπο να εξαφανιζόταν, αντί να κάτσει να χάσει», ανέφερε ο αδελφός της.

Το μαγείρεμα είναι η μορφή χαλάρωσης για εκείνη, αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να το πολιτικοποιήσει. «Κατά τη διάρκεια του lockdown βγάζαμε βάρδιες για το μαγείρεμα. Οπότε και οι τέσσερίς μας μαγειρεύαμε», είχε εκμυστηρευθεί η 47χρονη πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα