Κοροναϊός: Έκτακτη ενημέρωση για τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Ποιες ηλικιακές ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτες

 Κοροναϊός: Έκτακτη ενημέρωση  για τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Ποιες ηλικιακές ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτες

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας η έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ανακοινώσεις για έναρξη εμβολιασμού και οδηγίες

Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει επικαιροποιημένα εμβόλια και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών και οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτα

Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι προτεραιότητα στον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο σκεύασμα θα έχουν, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, τα άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων και όσοι είναι ανοσοκατασταλμένοι και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Τι εννοούμε με τον όρο ”επικαιροποιήμενα εμβόλια” – Ποιούς αφορούν

Τα ενισχυτικά εμβόλια σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν χτες από την Επιτροπή θα αφορά τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει ήδη τον βασικό εμβολιασμό κι αυτό γιατί τα συγκεκριμένα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί μόνο σε εμβολιασμένο πληθυσμό, δηλαδή σε άτομα που έχουν κάνει τις δύο βασικές δόσεις εμβολίου mRNA ή με το μονοδοσικό εμβόλιο.

Έτσι όσο είναι εντελώς ανεμβολίαστοι, δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν.

Σχετικά Άρθρα