Διαστημικός Ντόντσιτς: Σκόραρε 47 πόντους και ξεπέρασε τον Γκάλη στην 2η καλύτερη επίδοση στο Ευρώμπασκετ!

 Διαστημικός Ντόντσιτς: Σκόραρε 47 πόντους και ξεπέρασε τον Γκάλη στην 2η καλύτερη επίδοση στο Ευρώμπασκετ!

Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα της Σλοβενίας με τη Γαλλία, ο Λούκα Ντόνσιτς κλήθηκε να ποντάρει στον παίκτη που θα σκοράρει τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα στο EuroBasket 2022.

«Θα πόνταρα στον Γιάννη… Γιατί; Επειδή είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο» ήταν η απάντηση του Σλοβένου γκαρντ, αμέσως μετά τη νίκη επί της Γερμανίας.

Ο Γιάννης, λοιπόν πήρε παραμάζωμα την άμυνα της Ουκρανίας, σκοράροντας 41 πόντους, κάνοντας ατομικό ρεκόρ με το εθνόσημο και σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στο τουρνουά μετά από τους 43 του Ντιρκ Νοβίτσκι το 2001. Μόνο που το ρεκόρ του Αντετοκούνμπο στο EuroBasket 2022 κράτησε μόλις μια μέρα!

Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς σμπαράλιασε την άμυνα της Γαλλίας, σκοράροντας 27 πόντους στο ημίχρονο και ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 47 πόντους, έχοντας 11/12 βολές, 9/12 δίποντα και 6/11 τρίποντα στα 38:44 που έμεινε στο παρκέ!

Έτσι ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη στη δεύτερη θέση της λίστας των παικτών με τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι στην ιστορία των EuroBasket. Ο Gangster είχε σημειώσει 46 πόντους κόντρα στη Σουηδία στη διοργάνωση του 1983. Το απόλυτο ρεκόρ πόντων σε έναν αγώνα στα EuroBasket ανήκει στον Έντι Τεράς, τον… Γκάλη του Βελγίου με 63 πόντους κόντρα στην Αλβανία το 1957!

Εν όψει της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ, ο Σλοβένος άσος των Ντάλας Μάβερικς (θα έχει φέτος συμπαίκτη του τον Τάιλερ Ντόρσεϊ) φαντάζει ως ο μοναδικός, ίσως, μαζί με τον Σέρβο Νίκολα Γιόκιτς των Ντένβερ Νάγκετς, που μπορεί, στην καλή του μέρα, να… κοιτάξει στα μάτια τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μπει εμπόδιο στον δρόμο της Εθνικής μας για την κατάκτηση ακόμα και του χρυσού μεταλλίου!

Σχετικά Άρθρα