Με σόου Ντόρσεϊ – Αντετοκούνμπο η Εθνική κέρδισε 89-85 την Κροατία!

 Με σόου Ντόρσεϊ – Αντετοκούνμπο η Εθνική κέρδισε 89-85 την Κροατία!

Νικηφόρα ξεκίνησε στο Eurobasket 2022 η Εθνική Ελλάδος η οποία επικράτησε της Κροατίας σε έναν αγώνα που έγινε… θρίλερ στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως η κλάση του Γιάννη Αντετοκούνμπο φάνηκε ξεκάθαρα στο παρκέ.

Ο «Greek Freak» και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκαναν εμβληματική εμφάνιση και πρωταγωνίστησαν στην νίκη με 89-85.

https://twitter.com/HellenicBF/status/1565747280690511873

Η Κροατία μπήκε δυναμικά στο παρκέ και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 7-0, έχοντας καλά πατήματα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, όμως αυτό «ξύπνησε» τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη που κατάφεραν να πάρουν το… πάνω χέρι στον αγώνα.

Το πάθος και η ένταση που έβγαλαν στην αμυντική λειτουργία, συνδυάστηκε με την εξαιρετική εμφάνιση και την εκπληκτική ευστοχία του Τάιλερ Ντόρσεϊ, με αποτέλεσμα οι Έλληνες παίκτες να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος οι Κροάτες ανέκαμψαν και πλησίασαν την Ελλάδα στο σκορ, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένταση στο παιχνίδι, όμως η εμπειρία και η άρτια τεχνική των παικτών της «επίσημης αγαπημένης» φάνηκε στην πλειοψηφία των φάσεων.

H Κροατία πλησίασε στους 2 πόντους περίπου ένα λεπτό πριν την λήξη, όμως η Ελλάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πρωταγωνιστεί, κατάφερε να κρατήσει τα ινία του παιχνιδιού και να φτάσει στην νίκη.

Σημειώνεται ότι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με την Εθνική Ομάδα ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 27 πόντους, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε double-double με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Σχετικά Άρθρα