ΔΕΣΦΑ: Κοντά Αθήνα και Ρώμη σε συμφωνία για την αποθήκευση αερίου τον χειμώνα

 ΔΕΣΦΑ: Κοντά Αθήνα και Ρώμη σε συμφωνία για την αποθήκευση αερίου τον χειμώνα

Η Ελλάδα θα συνεχίσει τη λειτουργία επτά λιγνιτικών μονάδων για περισσότερο απ’ ό,τι είχε αρχικά σχεδιαστεί καθώς οι Ευρωπαϊκές χώρες προσαρμόζονται στη διακοπή των ροών αερίου από τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα η Μαρία Ρίτα Γκάλι, διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ.

«Βραχυπρόθεσμα κάποιες χώρες της Ευρώπης θα χρειαστεί να καθυστερήσουν το σχέδιο τους για απολιγνιτοποίηση αλλά αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία…που θα εμποδίσει μια ενδιάμεση φάση προς στο υδρογόνο», τόνισε στο συνέδριο της Gastech στο Μιλάνο σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

H Γκάλι πρόσθεσε ότι ένα προηγούμενο σχέδιο για την παύση της λειτουργίας των επτά λιγνιτικών μονάδων στην Ελλάδα θα καθυστερήσουν εν μέσω ενεργειακής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη και των αυξανόμενων τιμών αερίου.

Η επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ιταλία για να εξασφαλίσει χώρο εκεί, ώστε να αποθηκεύει αέριο ώστε να συμμορφωθεί με την ευρωπαϊκή απαίτηση για αποθέματα πριν τον χειμώνα. «Νομίζω ότι Αθήνα και Ρώμη είναι κοντά σε συμφωνία για την αποθήκευση αερίου», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα