Παγώνη σε Πλεύρη: “Δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη τις υπερωρίες, είναι ντροπή”

 Παγώνη σε Πλεύρη: “Δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη τις υπερωρίες, είναι ντροπή”

Η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη που βρισκόταν δίπλα της στο πάνελ εκπομπής του ΣΚΑΪ, τόνισε πως είναι ντροπή που οι υγειονομικοί δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τις υπερωρίες.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως «Και τώρα να πάμε στο θέμα των νοσηλειών που είπε ο υπουργός… Δεν έχουμε πληρωθεί τις υπερωρίες από την πανδημία και είναι ντροπή. Είναι μεγάλη ντροπή» και πρόσθεσε: «Δεν έχουν πληρωθεί και τις τακτικές ακόμα, ενώ για τις άλλες περιμένουμε εδώ και 14 μήνες. Κι επιπλέον δεν έχουν πληρωθεί οι εφημερίες ακόμη».

Ο κ. Πλεύρης από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι έχουν δίκιο οι γιατροί που φωνάζουν κι απέδωσε την κωλυσιεργία στη γραφειοκρατία.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε σχετικά πως «Οι τακτικές είναι να πληρωθούν 13-14 Σεπτεμβρίου. Στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν πληρωθεί, αλλά είχαμε ένα πρόβλημα με τα IBAN και θα λυθεί άμεσα.

Πράγματι, σε κάποιες ΥΠΕ, όχι συνολικά, υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα», ενώ  αναφερόμενος στα λεφτά της πανδημίας τόνισε ότι«Είμαστε σε τελικό στάδιο λύσης, δεν είναι ότι λείπουν τα χρήματα, είναι γραφειοκρατικό θέμα. Έχει δίκιο η ΕΙΝΑΠ. Θα λυθεί, θα αντιμετωπιστεί. Θα πληρωθούν κανονικά».

Σχετικά Άρθρα