Πούτιν: Δεν θα πάει στην κηδεία του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

 Πούτιν: Δεν θα πάει στην κηδεία του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παρευρεθεί στην κηδεία το Σάββατο του τελευταίου ηγέτη της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος απεβίωσε προχθές, Τρίτη, σε ηλικία 91 ετών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Γνωρίζουμε ότι η κύρια τελετή θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου, όπως και η κηδεία, αλλά το πρόγραμμα του προέδρου δεν θα του επιτρέψει να είναι εκεί», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι ο Πούτιν επισκέφθηκε το νοσοκομείο στη Μόσχα όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Γκορμπατσόφ για να «καταθέσει λουλούδια κοντά στο φέρετρό του».

Το παρασκήνιο πίσω από την κηδεία

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν χθες ότι η κηδεία του Γκορμπατσόφ θα γίνει το Σάββατο στην Αίθουσα των Στύλων της Μόσχας, στον ίδιο χώρο όπου εκτέθηκε η σορός του Ιωσήφ Στάλιν μετά τον θάνατό του το 1953.

Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι δεν υπάρχουν σχέδια για τη διοργάνωση κρατικής κηδείας για τον πρώην πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης.

Το απόγευμα της Τετάρτης, το Κρεμλίνο «έσπασε» τη σιωπή του για τον θάνατο του Γκορμπατσόφ με επίσημη δήλωση του Πούτιν, ο οποίος τον περιέγραψε ως «έναν πολιτικό που είχε τεράστιο αντίκτυπο στην πορεία της παγκόσμιας ιστορίας».

Σχετικά Άρθρα