Βουλή: Ο διοικητής της ΕΥΠ επί Σαμαρά φέρεται να παραδέχτηκε την επισύνδεση Πιτσιόρλα – Σαγιά πριν το 2015

 Βουλή: Ο διοικητής της ΕΥΠ επί Σαμαρά φέρεται να παραδέχτηκε την επισύνδεση Πιτσιόρλα – Σαγιά πριν το 2015

Ο διοικητής της ΕΥΠ επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, Θεόδωρος Δραβίλλας φέρεται να παραδέχτηκε ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ότι η παρακολούθηση των μετέπειτα αξιωματούχων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιου Πιτσιώρλα και Σπύρου Σαγιά, ξεκίνησε επί των ημερών του και σκοπό είχε τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορούσε την Οξυά.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πώς ο κ. Δραβίλλας προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα επισήμανση που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως υπονοούμενο για τις πρακτικές που ακολούθησε η αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, Βασιλική Βλάχου. Ο πρώην διοικητής υποστήριξε πως την περίοδο που ο ίδιος βρισκόταν στην ΕΥΠ οι διατάξεις για την άρση απορρήτου περιείχαν τα ονόματα των προσώπων που θα ετίθεντο σε κλοιό παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες. Άρα, με ενδιαφέρον αναμένεται η ακρόαση της κ. Βλάχου, η οποία δεν θα μπορέσει να αποφύγει την απάντηση για το αν γνώριζε ή όχι ότι η διάταξη που υπέγραψε για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αφορούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η ακρόαση Ρουμπάτη

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε πως η παρακολούθηση των Σαγιά – Πιτσιόρλα συνεχίστηκε επί της κυβέρνησης του Αλ. Τσίπρα εξαιτίας της προσπάθειας των ίδιων επενδυτών να εξαγοράσουν το «φιλέτο» στη Ζάκυνθο (Οξυά). Με τον τρόπο αυτόν επιβεβαιώθηκαν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα περί συνέχισης της επισύνδεσης των δύο αξιωματούχων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μην υπάρχει καμία απολύτως υπόνοια περί συγκάλυψης.

«Καμία παρακολούθηση πολιτικού επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Γ. Ρουμπάτης διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής πως καμία παρακολούθηση πολιτικού προσώπου δεν έλαβε χώρα επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ αρνήθηκε την εμπλοκή της ΕΥΠ στην υπόθεση της παρακολούθησης των τηλεφώνων του Περισσού, αποδίδοντας ευθύνες στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

Σχετικά Άρθρα