ΑΔΑΕ: Η Αρχή καλεί εκ νέου Κοντολέοντα και Βλάχου για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη- Ποιό νέο στοιχείο εντοπίστηκε

 ΑΔΑΕ: Η Αρχή καλεί εκ νέου Κοντολέοντα και Βλάχου για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη- Ποιό νέο στοιχείο εντοπίστηκε

Νέο γύρο ερευνών για την υπόθεση παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ανοίξει η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», ο αποπεμφθείς πρώην διοικητής της ΕΥΠ κλήθηκε προ δεκαημέρου σε νέα ακρόαση στα γραφεία της ΑΔΑΕ στο Μαρούσι, ενώ το ίδιο πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα και με ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν ενεργό συμμετοχή στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη.

Ο λόγος για την εισαγγελέα που εποπτεύει τη λειτουργία της ΕΥΠ κ. Βασιλική Βλάχου και την αστυνομική υποδιευθύντρια Ε.Γ., η οποία υπηρετούσε μέχρι τον περασμένο Αύγουστο ως αποσπασμένη στην ΕΥΠ έχοντας ενεργό συμμετοχή στην «υπόθεση Ανδρουλάκη».

Αναμένονται οι κλήσεις του κ. Κοντολέοντος, της κ. Βλάχου και της αστυνομικής υποδιευθύντριας Ε.Γ. στην ΑΔΑΕ.

Ο νέος γύρος ερευνών αποτελεί συνέχεια του ελέγχου που η ΑΔΑΕ ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου στην ΕΥΠ, με αντικείμενο την άρση απορρήτου και την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ενα από τα ζητήματα εξάλλου που δεν έχουν διευκρινιστεί αφορά την ύπαρξη εγγράφου –πλην της διάταξης άρσης απορρήτου–, για το οποίο η εισαγγελέας κ. Βλάχου είχε δηλώσει άγνοια παρά το γεγονός ότι έφερε την υπογραφή της. Το εν λόγω έγγραφο φέρεται να έχει συνταχθεί την ίδια ημέρα με τη διάταξη άρσης απορρήτου στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Παραδόθηκε ωστόσο στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο με καθυστέρηση μίας ημέρας. Με το συγκεκριμένο έγγραφο η ΕΥΠ ζητούσε από την εταιρεία Wind να της γνωστοποιήσει τον αριθμό τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για τον οποίο πάντως είχε ήδη κινηθεί διαδικασία άρσης απορρήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτότυπο έγγραφο φέρει τις υπογραφές του κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος και της κ. Βασιλικής Βλάχου, ενώ το ακριβές αντίγραφο που βρέθηκε από την ΑΔΑΕ κατά την επίσκεψή της στη Wind βεβαιώνει η αστυνομική υποδιευθύντρια Ε.Γ. Στη διάρκεια του ελέγχου της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ, αρχές Σεπτεμβρίου, το έγγραφο επιδείχθηκε στην κ. Βλάχου (σ.σ. ο κ. Κοντολέων είχε αποχωρήσει από την υπηρεσία), η οποία πάντως είχε δηλώσει άγνοια για την ύπαρξή του.

Πηγή: Καθημερινή