ΕΣΗΕΑ: Καταγγελία για την απόφαση των τουρκικών αρχών να απελάσουν τον δημοσιογράφο Ευάγγελο Αρεταίο

 ΕΣΗΕΑ: Καταγγελία για την απόφαση των τουρκικών αρχών να απελάσουν τον δημοσιογράφο Ευάγγελο Αρεταίο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόφαση των  τουρκικών αρχών να απελάσουν και να απαγορεύσουν επ’ αόριστον την είσοδό του στη χώρα, τον διαπιστευμένο δημοσιογράφο Ευάγγελο Αρεταίο, ο οποίος είναι και αντεπιστέλλον μέλος της Ένωσης.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της:

«Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Ευάγγελος Αρεταίος μεταβαίνει σε μηνιαία βάση στην Τουρκία για κάλυψη διαφόρων θεμάτων που αφορούν την τουρκική εξωτερική αλλά κυρίως εσωτερική πολιτική καθώς και τις κοινωνικές αλλαγές στην χώρα.

Στις 25 Αυγούστου έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από τις Βρυξέλλες όπου επίσης είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής, αλλά η αστυνομία τον κράτησε στους χώρους του αεροδρομίου. Ύστερα από πολύωρη διαδικασία του ανακοίνωσαν ότι θα τον απελάσουν, με απαγόρευση εισόδου στην χώρα αορίστου διάρκειας.

Το επίσημο έγγραφο που του έδωσαν αναφέρει “δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία λόγω δημόσιας ασφάλειας”.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση στοχοποιεί δημοσιογράφους και ΜΜΕ, είναι η πρώτη φορά που απελαύνεται επ’ αόριστον διαπιστευμένος Έλληνας ανταποκριτής.

Το Δ.Σ. της  ΕΣΗΕΑ θα στηρίξει τον συνάδελφο σε κάθε προσπάθεια δικαίωσής του και θα ενημερώσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την απόφαση των τουρκικών αρχών».  

Σχετικά Άρθρα