Αλεποχώρι: Στον εισαγγελέα ο 70χρονος που πυροβόλησε τα ανήλικα παιδιά

 Αλεποχώρι: Στον εισαγγελέα ο 70χρονος που πυροβόλησε τα ανήλικα παιδιά

Ανάστατο το Αλεποχώρι από τους πυροβολισμούς σε αυλή σπιτιού, που είχαν σαν αποτέλεσμα δύο παιδιά να τραυματιστούν. Ο 70χρονος ιδιοκτήτης τους έκανε μήνυση, μετά τη σύλληψή του. Οι ισχυρισμοί του πάντως, προκαλούν ερωτήματα…

Τη δική του εκδοχή δίνει ο 70χρονος που πυροβόλησε ανήλικα παιδιά, στην αυλή του σπιτιού του, στο Αλεποχώρι. Υποστηρίζει πως τον είχαν επισκεφθεί και στο παρελθόν και πανικοβλήθηκε όταν τους είδε μέσα στη νύχτα, να μπαίνουν στην αυλή. Χωρίς να το σκεφτεί έβγαλε την κυνηγετική του καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί. Δύο από τα 4 παιδιά, που παραθέριζαν στην περιοχή με τους παππούδες τους, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Το ένα τραυματίστηκε στο πόδι και το άλλο κοντά στο μάτι. Κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν τον ηλικιωμένο ως ιδιότροπο. Εκείνος υποστηρίζει ότι οι ανήλικοι είχαν πάει σπίτι του και στο παρελθόν και του είχαν πετάξει πέτρες. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Λίγο πριν τη 13:00 εμφανίστηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα.

Πιο αναλυτικά ο 70χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα κατηγορούμενος ότι πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων ανήλικων παιδιών, που είχαν μπει στην αυλή του σπιτιού του, στο Αλεποχώρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο μετά τις 02:00, ο ηλικιωμένος μόλις είδε τους ανήλικους, στην αυλή του σπιτιού του βγήκε έξω και τους πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας 14χρονος και ένας 16χρονος, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και ο 70χρονος συνελήφθη. «Είχαν έρθει ξανά παλιά και με είχαν πειράξει. Το βράδυ ήρθαν για να μου κάνουν ζημιά στο σπίτι» είπε σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στους αστυνομικούς και τόνισε ότι αρχικά πίστεψε πως είχε να κάνει με κλέφτες,

Πιο συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά είπε στους αστυνομικούς: «Τις προηγούμενες ημέρες η συγκεκριμένη παρέα παιδιών με είχε ενοχλήσει συστηματικά» ενώ ισχυρίστηκε ότι μπαίνανε στην αυλή του και ότι του χτυπούσαν το παράθυρο για να τον πειράξουν και να του κάνουν πλάκα.

Από τα λεγόμενα του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί πιστεύουν πλέον ότι όταν άνοιξε πυρ τα ξημερώματα γνώριζε ποιους είχε μπροστά του. Το γεγονός μάλιστα ότι πυροβόλησε σε ευθεία βολή είχε ως αποτέλεσμα να του απαγγελθεί ανώτατη κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Έκανε μήνυση σε βάρος των παιδιών μετά τη σύλληψη. Τα δύο παιδιά που δεν είχαν τραυματιστεί, αφέθηκαν ελεύθερα με εντολή εισαγγελέα. Όσον αφορά στις ηλικίες τους, πρόκειται για έναν 14χρονο, δύο 16χρονους και έναν 17χρονο. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλεύονται ενώ ο 70χρονος συνελήφθη και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία.