Οικονόμου: Ούτε το ” Politico” έχει το παπικό αλάθητο

 Οικονόμου: Ούτε το ” Politico” έχει το παπικό αλάθητο

Σκληρή επίθεση για τις διαρροές από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προς την αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έκανε λόγο για «σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι», ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία και βαθιά περιφρόνηση προς τους θεσμούς αλλά και τη Δημοκρατία, όλα αυτά με αφορμή τις διαρροές από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «για να στηθεί ένα δόλιο αφήγημα παραβιάστηκε το απόρρητο», τονίζοντας μάλιστα πως οι διαρροές από αυτή τη συνεδρίαση είναι παράνομες και πρόσθεσε πως «κάποιοι δεν χάνουν την ευκαιρία να πλήττουν κορυφαίους θεσμούς, για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη».

«Η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι θεσμικά επιτρεπτό. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει τι συνέβη, οφείλει να θωρακίσει τις διαδικασίες. Όσοι δεν το πράξουν, δεν σέβονται τους θεσμούς. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ακυρώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι», υπογράμμισε.

Οικονόμου για Politico: Κανείς δεν έχει το παπικό αλάθητο

Σε ό,τι αφορά την κόντρα της κυβέρνησης με το Politico, ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι σήμερα το Politico προέβη σε μια μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος, ενώ, σε ό,τι αφορά τη δημοσιογράφο Νεκταρία Σταμούλη, ο κ. Οικονόμου ανασκεύασε εν μέρει τις κατηγορίες περί επιλεκτικών σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ελέχθη καθ’ υπερβολή και θα μπορούσε να αποφευχθεί».

«Η άποψη κανενός, σε μια ανοιχτή και φιλελεύθερη κοινωνία, δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο και κανείς μας δεν έχει το παπικό αλάθητο. Μάλιστα, όσο πιο σκληρός και εντατικός είναι ο διάλογος δημοσιογράφων και πολιτικών, τόσο ισχυρότερη γίνεται η Δημοκρατία και οι πολίτες βγαίνουν πλέον ωφελημένοι. Ορθοδοξίες και μονολιθικότητα δεν ταιριάζουν σε μια σύγχρονη φιλελεύθερη Δημοκρατία και εξάλλου δεν είναι συμβατές και με τη δική μας παράδοση. Όποιος μελετά την αρχαιοελληνική γραμματεία μπορεί να δει πόσο οξύς ήταν ο διάλογος μεταξύ πολιτικών και ποιητών, οι οποίοι ήταν οι οιονεί δημοσιογράφοι της εποχής», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου: Η ελευθερία του Τύπου είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά
«Στα δημοκρατικά και φιλελεύθερα κράτη, όπως είναι η Ελλάδα, η ελευθερία του Τύπου είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά και είναι απόλυτα σεβαστή. Στο Σύνταγμά μας δίνονται τα μέγιστα δυνατά περιθώρια στην ελευθερία του Τύπου, ώστε οι λειτουργοί του να ελέγχουν την εξουσία και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε, λέγοντας: «Είναι σαφές ότι χωρίς τον Τύπο, η σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και αυτό εκτός από συνταγματική επιταγή είναι και θεμελιώδης και διαχρονική αρχή και για την παράταξή μας, την ελληνική φιλελεύθερη κεντροδεξιά. Η λειτουργία του Τύπου είναι σχεδόν απροϋπόθετη εκ μέρους της Πολιτείας, για να μην αφήνεται κανένα παράθυρο στη λογοκρισία, αλλά ταυτόχρονα γίνεται με προϋποθέσεις που θέτει ο ίδιος ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τον οποίο οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να σέβονται, ώστε να προστατεύουν το λειτούργημά τους, αλλά και τη Δημοκρατία μας».

Σχετικά Άρθρα