Δωρεά-μαμούθ 1,65 δισ$ στους Ρεπουμπλικανούς μέσω υπερδεξιού ακτιβιστή!- Από τον μεγιστάνα Μπαρ Σέϊντ- Ύποπτη συναλλαγή εκτός φορολογικών ελέγχων με στόχο την επικράτηση στις εκλογές

 Δωρεά-μαμούθ 1,65 δισ$ στους Ρεπουμπλικανούς μέσω υπερδεξιού ακτιβιστή!- Από τον μεγιστάνα Μπαρ Σέϊντ- Ύποπτη συναλλαγή εκτός φορολογικών ελέγχων με στόχο την επικράτηση στις εκλογές

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Μπαρ Σέιντ, δώρισε τις μετοχές της εταιρείας του, Tripp Lite, στην προσκείμενη στους Ρεπουμπλικάνους υπερσυντηρητική μη κερδοσκοπική οργάνωση Marble Freedom Trust, λίγο πριν πουλήσει την εταιρεία σε ένα ιρλανδέζικο όμιλο. Είναι η μεγαλύτερη πολιτική δωρεά που έχει υπάρξει και έγινε με ένα πλέγμα ασυνήθιστων μεταβιβάσεων ώστε να μην πληρωθούν οι αναλογούντες φόρο

Όπως γράφουν οι N.Y Times, μια νέα συντηρητική μη κερδοσκοπική ομάδα σημείωσε “απροσδόκητο” κέρδος 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι μέσω ενός ελάχιστα γνωστού δωρητή. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια “δωρεά” που θα ελέγχεται από την συγκεκριμένη ομάδα και θα κατευθύνεται στους Ρεπουμπλικανούς, αλλάζοντας, όπως λένε πολλοί, τα οικονομικά δεδομένα του κόμματος και δίνοντάς του μία τέράστια ώθηση να επικρατήσει στις ενδιάμεσες εκλογές και να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Η πηγή των χρημάτων της ιδιότυπης δωρεάς ήταν ο Barre Seid, ένας μεγιστάνας της κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών, και η δωρεά είναι από τις μεγαλύτερες – αν όχι η μεγαλύτερη – μεμονωμένη συνεισφορά που έγινε ποτέ σε έναν πολιτικό (μη κερδοσκοπικό) οργανισμό. Ο δικαιούχος είναι μια νέα πολιτική ομάδα που ελέγχεται από τον Leonard A. Leo, έναν ακτιβιστή που έχει χρησιμοποιήσει τις σχέσεις του με Ρεπουμπλικάνους δωρητές και πολιτικούς για να βοηθήσει στη διαμόρφωση της συντηρητικής κυριαρχίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να χρηματοδοτήσει μάχες για τα δικαιώματα των αμβλώσεων , τους κανόνες ψήφου και την πολιτική για την κλιματική αλλαγή .

Αυτό το απροσδόκητο κέρδος θα βοηθήσει να εδραιωθεί η ιδιότητα του κ. Leo ως …βασιλοποιού (King maker) στη συντηρητική πολιτική. Θα μπορούσε επίσης να δώσει στους συντηρητικούς ένα πλεονέκτημα σε ένα είδος δύσκολα ανιχνεύσιμων δαπανών που διαμορφώνουν τις εκλογές και τις πολιτικές διαμάχες.

Η εισροή μετρητών διευθετήθηκε μέσω μιας ασυνήθιστης σειράς συναλλαγών που φαίνεται ότι απέφυγαν φορολογικές υποχρεώσεις. Ξεκίνησε από τον κ. Seid, έναν μακροχρόνιο συντηρητικό δωρητή που έκανε μια περιουσία ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών συσκευών στο Σικάγο, τώρα γνωστή ως Tripp Lite.

Ο Leonard A. Leo έχει χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του με Ρεπουμπλικάνους δωρητές και πολιτικούς για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση μαχών για διορισμούς δικαστών, δικαιώματα άμβλωσης, κανόνες ψήφου και πολιτική για την κλιματική αλλαγή.

Σέϊντ και Λίο- οι σκοτεινές διαδρομές

Ο Barre Seid είναι ένας Αμερικανός βιομήχανος και φιλάνθρωπος με έδρα το Σικάγο για κυρίως συντηρητικούς σκοπούς. Ήταν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Tripp Lite , ενός κατασκευαστή ηλεκτρικών προϊόντων πριν δωρίσει την εταιρεία στο Marble Freedom Trust , όπου πουλήθηκε για 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Σέιντ γεννήθηκε το 1932 από Ρώσους Εβραίους μετανάστες γονείς και μεγάλωσε στη νότια πλευρά του Σικάγο.

Ο Seid παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο του Σικάγο στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος πτυχίου. Υπηρέτησε δύο χρόνια στον αμερικανικό στρατό και επέστρεψε στο Σικάγο για να πιάσει δουλειά ως βοηθός του επενδυτή και επιχειρηματία Graham Trippe.

Οι δαιδαλώδεις επιρροές του Λίο

Ο Leonard A. Leo είναι Αμερικανός δικηγόρος και συντηρητικός νομικός ακτιβιστής. Ήταν επί μακρόν αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Εταιρείας και επί του παρόντος υπηρετεί, μαζί με τον Steven G. Calabresi , ως συμπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού.

Ο Λίο βοήθησε τον Κλάρενς Τόμας στις ακροάσεις επιβεβαίωσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου και οδήγησε εκστρατείες για την υποστήριξη των υποψηφιοτήτων του Ανώτατου Δικαστηρίου των Τζον Ρόμπερτς , Σάμιουελ Άλιτο , Νιλ Γκόρσος , Μπρετ Κάβανο και Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ .

Ο Λέο γεννήθηκε στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης το 1965 και μεγάλωσε στα προάστια του Νιου Τζέρσεϊ σε οικογένεια καθολικών. Ο παππούς του, Ιταλός μετανάστης, ήταν αντιπρόεδρος της Brooks Brothers. Παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Cornell , αποφοίτησε με πτυχίο το 1986, και εργάστηκε ως ασκούμενος στο γραφείο του γερουσιαστή Orrin Hatch . Ο Λέο ολοκλήρωσε το πτυχίο JD στη Νομική Σχολή του Κορνέλ το 1989, στη συνέχεια εργάστηκε για τον ομοσπονδιακό δικαστή A. Raymond Randolph του Εφετείου των Ηνωμένων Πολιτειών για την Περιφέρεια της Κολούμπια

Σχετικά Άρθρα