Τουρκία: 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε δύο παρόμοια τροχαία δυστυχήματα, την ίδια μέρα – Σκληρές εικόνες (vid)

 Τουρκία: 32 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε δύο παρόμοια τροχαία δυστυχήματα, την ίδια μέρα – Σκληρές εικόνες (vid)

Δύο τρομακτικά δυστυχήματα σημειώθηκαν το Σάββατο στην Τουρκία με τουλάχιστον 32 νεκρούς, μεταξύ αυτών και παιδιά. Ένα φορτηγό, έφυγε από στροφή και με χαλασμένα φρένα, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πλήθος στην τουρκική επαρχία Μαρντίν. Νωρίτερα, ένα ασθενοφόρο, ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα όχημα στο οποίο επέβαινε μια ομάδα δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν μεταβεί στον τόπο ενός ατυχήματος, χτυπήθηκαν μετωπικά από λεωφορείο που κινείτο στον ίδιο αυτοκινητόδρομο.

«Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 29 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ σοβαρά, στο δυστύχημα που σημειώθηκε όταν έσπασαν τα φρένα ενός φορτηγού το οποίο παρέσυρε το πλήθος στο Ντερίκ», στην επαρχία Μαρντίν, ανέφερε ο υπουργός Φαχρετίν Κοτζά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε προηγηθεί άλλο ατύχημα και είχαν σπεύσει δύο ασθενοφόρα, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στο σημείο.

Ανάλογο δυστύχημα στο Γκαζιαντέπ

Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε αυτοκινητόδρομο της νοτιοανατολικής Τουρκίας σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ένα ασθενοφόρο και ένα λεωφορείο, νωρίτερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζιαντέπ.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, ένα ασθενοφόρο, ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα όχημα στο οποίο επέβαινε μια ομάδα δημοσιογράφων, οι οποίοι είχαν μεταβεί στον τόπο ενός ατυχήματος, χτυπήθηκαν μετωπικά από λεωφορείο που κινείτο στον ίδιο αυτοκινητόδρομο.

Σχετικά Άρθρα