ΜέΡΑ25 για έξοδο από την εποπτεία: Κάθε Αύγουστο βγαίνουμε δήθεν από τα μνημόνια

 ΜέΡΑ25 για έξοδο από την εποπτεία: Κάθε Αύγουστο βγαίνουμε δήθεν από τα μνημόνια

Με αιχμές υποδέχθηκε το ΜέΡΑ25 την εικόνα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία, μέσα από το σαββατιάτικο μήνυμά του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 δεν παρέλειψε, πάντως, να ασκήσει κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αποδείξει πως η χώρα βγήκε από τα μνημόνια μειώνοντας τον ΦΠΑ, και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, αλλά και αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό και βασικά κοινωνικά επιδόματα.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη

Κάθε Αύγουστο βγαίνουμε δήθεν από τα μνημόνια την ώρα που οι πολιτικές τους καθημερινά εντείνονται

Ως ορόσημο παρουσιάζει η Κυβέρνηση την σημερινή μέρα, κάνοντας λόγο για δήθεν έξοδο της χώρας μας από την Ενισχυμένη Εποπτεία, την ώρα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια όλο και πιο ενισχυμένη ανασφάλεια όσον αφορά τα οικονομικά τους.

Φαίνεται πως ο Αύγουστος είναι για τους μνημονιακούς διαχρονικά, ο μήνας της “εξόδου”. “Έξοδο από τα μνημόνια” βάπτιζε τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας βάζοντας μας στο 4ο μνημόνιο μέχρι το 2060. “Εξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία” βαπτίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης την νέα λιτότητα και λεηλασία που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες στο διαθέσιμο εισόδημα τους, με το 5ο πια μνημόνιο να είναι κι αυτό προ των πυλών με βάση και τα τραγικά δημόσια οικονομικά της χώρας. Την ίδια ώρα η ανεργία ακόμα και με τους δικούς τους δείκτες αυξάνεται, ο πληθωρισμός μεσουρανεί, το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος διαρκώς διογκώνονται και οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε για τα βασικά -απολύτως απαραίτητα- αγαθά τους.

Αν όντως βγαίνουμε σήμερα κ. Μητσοτάκη από την Ενισχυμένη Εποπτεία σας καλούμε αύριο κιόλας να μειώσετε τον ΦΠΑ στο 15%, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα κι αλλού, να θεσπίσετε μια Αυτόματη Τιμαριθμική

Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και να αυξήσετε τις χαμηλές συντάξεις. Αν όντως βγαίνουμε για μία ακόμα φορά από τα μνημόνια δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τα “δημοσιονομικά περιθώρια”. Δεν θα πράξετε φυσικά τίποτα από όλα αυτά. Γιατί όχι απλώς δεν τελείωσαν οι πολιτικές σας, της λιτότητας και της φτωχοποίησης, αλλά τις συνοδεύετε και με αυταρχισμό.

Βαγγέλης Μαρινάκης