Σκέρτσος: “Η χώρα δεν αντέχει “δεύτερη φορά στη συμφορά” – Σφοδρή επίθεση στο ΜέΡΑ25

 Σκέρτσος: “Η χώρα δεν αντέχει “δεύτερη φορά στη συμφορά” – Σφοδρή επίθεση στο ΜέΡΑ25

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκπομπής του Mega με τίτλο «Ο δρόμος προς την κάλπη» με τη Νίκη Λυμπεράκη, μετά από διαφωνία που υπήρχε μεταξύ των πολιτικών προσώπων που ήταν καλεσμένα, η παρουσιάστρια επέμεινε απευθυνόμενη στον κ. Έντμαν εάν οι πολιτικές του ΜέΡΑ25 μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στο κλείσιμο των τραπεζών.

Ο διάλογος που ακολούθησε

Έντμαν: Η βάση μου είναι στις Βρυξέλλες, αυτή είναι η ειδικότητά μου. Εργάζομαι επτά χρόνια στις Βρυξέλλες. Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη αυτό το οποίο λέτε. Τόσες χώρες είναι στην ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Λυμπεράκη: Εσείς θέλετε να πάμε στη δραχμή; Να βγούμε από την ευρωζώνη θέλετε;
Έντμαν: Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές.
Λυμπεράκη: Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών…
Έντμαν: Μπορεί να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών.
Λυμπεράκη: Άρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες;
Έντμαν: Υπάρχει αυτή η πιθανότητα.
Λυμπεράκη: Σας ευχαριστώ πολύ.
Έντμαν: Και για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι.

Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του για το κλείσιμο τραπεζών, απαντώντας στην «Ομάδα Αλήθειας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Ναι υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δε βγήκαμε ποτέ από τα μνημόνια. Ή είναι χαρακτηριστικό ανεξάρτητων χώρων να τους κλείνουν τις τράπεζες ξένοι; Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρο: ο δρόμος προς την ελπίδα απαιτεί την ρήξη, η οποία αν οδηγήσει στο κλείσιμο των τραπεζών από τις Βρυξέλλες που μας καταδυναστεύουν, θα είμαστε προετοιμασμένοι με το σχέδιο ΔΗΜΗΤΡΑ. Υγ: άρα αποδέχεται επιτέλους η Ομάδα Αλήθειας ότι τις τράπεζες τις έκλεισε η Φρανκφούρτη, όχι ο Βαρουφάκης;», έγραψε στο twitter.

Σκέρτσος: Η χώρα δεν αντέχει «δεύτερη φορά στη συμφορά»

«Την ίδια μέρα που η Eurostat/ΕΛΣΤΑΤ αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα μονοπάτι δημοσιονομικής υπευθυνότητας και δυναμικής ανάπτυξης της οικονομίας, με τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους στην ΕΕ, διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ από την υπόλοιπη ευρωζώνη και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου, βλέπουμε εικόνες από το κοντινό μέλλον, με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΜέΡΑ25 για κλείσιμο τραπεζών σε περίπτωση που δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας ”προοδευτικής διακυβέρνησης” με ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και λοιπές πρόθυμες ”προοδευτικές” δυνάμεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Και επισημαίνει: «Η χώρα δεν αντέχει ”δεύτερη φορά στη συμφορά”. Η κάλπη της 21ης Μαΐου πρέπει να κόψει την όρεξη σε όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη ζημιά που δεν κατάφεραν να κάνουν το 2015».

Σχετικά Άρθρα