Daily Mail για γνωστό beach bar της Μυκόνου: 533 ευρώ για ένα Μοχίτο, ένα Red Bull και δύο πιάτα μουσακά!- Ρεπορτάζ του βρετανικού ταμπλόϊντ για τις τιμές στο νησί των ανέμων

 Daily Mail για γνωστό beach bar της Μυκόνου: 533 ευρώ για ένα Μοχίτο, ένα Red Bull και δύο πιάτα μουσακά!- Ρεπορτάζ του βρετανικού ταμπλόϊντ για τις τιμές στο νησί των ανέμων

Το σούπερ-μπαρ και κλαμπ της Μυκόνου DK Oyster “στοχοποιεί” η βρετανική ταμπλόϊντ Daily Mail, με καταγγελίες για εξωφρενικές τιμές που, όπως γράφει το σχετικό ρεπορτάζ που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, φθάνουν ακόμα και τις 125 λίρες για ένα ποτό!

Συγκεκριμένα, η Daily Mail γράφει πώς “το DK Oyster, ένα διάσημο beach bar της Μυκόνου που κατηγορείται ότι υποχρέωσε επανειλημμένα τους τουρίστες να πληρώσουν υψηλές τιμές, συνεχίζει να κάνει προσελκύει ανυποψίαστους παραθεριστές. Το DailyMail.com επισκέφτηκε το εστιατόριο και μίλησε με μια σειρά από πελάτες που ισχυρίστηκαν επίσης ότι «εξαπατήθηκαν» την περασμένη εβδομάδα αφού αναγκάστηκαν να πληρώσουν εκατοντάδες δολάρια. Οι πελάτες που χρεώνονταν τις εξωφρενικές τιμές ήταν όλοι ξένοι τουρίστες. Ένας εργάτης του τοπικού καταστήματος που παρήγγειλε στα ελληνικά είπε ότι θα μπορούσε να έχει έξι στρείδια για μόλις 25 λίρες – σχεδόν το ένα τέταρτο της τιμής που έπρεπε να πληρώσουν οι παραθεριστές. Οι Δανές νοσοκόμες Amanda Miehs και Almma Rasmussen από την Κοπεγχάγη δάκρυσαν αφού κλήθηκαν να πληρώσουν 533 ευρώ (450 £) για ένα Mojito, ένα ενεργειακό ποτό Red Bull και δύο πιάτα μουσακά και καλαμάρι. Ο λογαριασμός μειώθηκε κατά 365 λίρες όταν διαμαρτυρήθηκαν. Το στέλεχος της παριζιάνικης εταιρείας Phillipe Lafaix και η σύζυγός του Christine λένε ότι χρεώθηκαν 417 € (350 £) την Τετάρτη για έξι στρείδια ο καθένας, δύο μαργαρίτες και ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό. Ο Phillipe, 59 ετών, είπε: «Ο άνθρωπος που μας σέρβιρε με αποκάλεσε ηλίθιο και είπε ότι έπρεπε να πληρώσω 417 ευρώ, παρόλο που του είπα ότι δεν είχαμε δει ποτέ μενού και ότι η τιμή ήταν ντροπή».

Το πολυσύχναστο beach bar της Μυκόνου- φωτό από την Daily Mail

Το βρετανικό (“κίτρινο”) ταμπλόϊντ αναφέρεται και στο περιστατικό που έγινε γνωστό πριν περίπου τρία χρόνια.

” Το DK Oyster έγινε διαβόητο τον Μάιο του 2019 όταν χρέωσε μια ομάδα Αμερικανών τουριστών περισσότερα από 800 δολάρια για έξι πιάτα καλαμάρι, έξι μπύρες, τρεις ορεκτικά με κοτόπουλο Caesar, δύο μπουκάλια νερό και ένα ποτήρι χυμό ντομάτας.”

Daily Mail: Οι Δανές νοσοκόμες Amanda Miehs και Almma Rasmussen από την Κοπεγχάγη εξεπλάγησαν αφού κλήθηκαν να πληρώσουν 533 ευρώ (541 $) για ένα Mojito, ένα ενεργειακό ποτό Red Bull και δύο πιάτα μουσακά και καλαμάρι.
Ο «εκπτωτικός» λογαριασμός των 433 ευρώ για την παραγγελία της Amanda και της Almma για ένα Mojito, ένα ενεργειακό ποτό Red Bull και δύο πιάτα μουσακά και καλαμάρι

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, ο Phillipe Lafaix και η σύζυγός του Christin που ζουν στο Παρίσι ισχυρίστηκαν ότι χρεώθηκαν 417 ευρώ την Τετάρτη για έξι στρείδια ο καθένας, δύο μαργαρίτες και ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό.

Τα στρείδια από μόνα τους κοστίζουν 213 ευρώ, σχεδόν τετραπλάσιο από αυτό που πληρώνουν οι επισκέπτες στο διάσημο Bentley’s Oyster Bar & Grill του Λονδίνου για την «Πιατέλα Οστρακοειδών» που περιλαμβάνει στρείδια και μύδια.

Όταν το ζευγάρι αμφισβήτησε τον λογαριασμό και ισχυρίστηκε ότι ήταν «μια κατάφωρη απάτη», το ζευγάρι οδηγήθηκε στο πίσω μέρος του μπαρ και διέταξε: «Πληρωμή τώρα και φύγε».

Ο Phillipe Lafaix και η σύζυγός του Christine που ζουν στο Παρίσι (φωτογραφία στο DK Oyster με τα στρείδια και τις μαργαρίτες τους) ισχυρίστηκαν ότι χρεώθηκαν 417 € (424 $) την Τετάρτη για έξι στρείδια ο καθένας, δύο μαργαρίτες και ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, το μπαρ DK Oyster έχει τις ξαπλώστρες του στριμωγμένες σε έντεκα σειρές κάτω από μαύρες ομπρέλες και βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα μπαρ και εστιατόρια, όπου μπορεί κανείς να αγοράσει φαγητό και ποτό σε πολύ μικρότερες τιμές.

Το Acrogiali Beach Hotel που βρίσκεται δίπλα, επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στα τραπέζια του για να σαρώνουν έναν κωδικό QR για μενού και τιμές, χρεώνει μόλις 14,5 € για τις μαργαρίτες και το προσωπικό δεν χρεώνει φιλοδωρήματα.

Ενώ οι ξαπλώστρες στα γειτονικά μπαρ έμοιαζαν να είναι γενικά γεμάτες την περασμένη εβδομάδα, αυτές στο DK Oyster φαίνονταν πολύ λιγότερο δημοφιλείς, υποδηλώνοντας ότι είχε κυκλοφορήσει η είδηση ​​για την υποτιθέμενη απάτη του.

Η Almma, 25, (αριστερά) με τη φίλη της Amanda, 28, έλαβαν έναν λογαριασμό για 553 € – 562 $ – και μετά από διαφωνία για την τιμή, το προσωπικό συμφώνησε να μειώσει τον λογαριασμό κατά 118 € σε 433 € – 440 $

Το DailyMail.com είδε το αποκλειστικά ανδρικό προσωπικό του μπαρ που ντύνεται στα μαύρα προσπαθώντας να παγιδεύσει τους τουρίστες που περνούσαν δίπλα τους, δελεάζοντάς τους με προσφορές για χρήση ξαπλώστρας, αν αγόραζαν ένα ποτό.

Ένας σερβιτόρος σε ένα κοντινό εστιατόριο που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε: «Η συμβουλή μου είναι να μην πάτε εκεί, καθώς κάνουν τους ανθρώπους να πληρώνουν πάρα πολλά χρήματα τρομάζοντάς τους.

Η αισχροκέρδεια σε συνδυασμό με το bullying που υπέστη μία Αμερικανίδα τουρίστρια σε εστιατόριο της Μυκόνου έκανε τον γύρο του κόσμου σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τώρα έρχεται και η συνέχεια της ιστορίας…
Στη δικαιοσύνη κατά του beach bar DK Oyster στη Μύκονο, αποφάσισαν να προσφύγουν μια Αμερικανίδα τουρίστρια και η κόρη της, σύμφωνα με τον Independent, καθώς το κατάστημα τις είχε χρεώσει με πάνω από 500 λίρες για δυο ποτά και ένα πιάτο καβουροπόδαρα!

Σχετικά Άρθρα