Σανγκάη: Σκηνές χάους σε πολυκατάστημα, με τον κόσμο να τρέχει στις εξόδους, λόγω στενής επαφής με κρούσμα κοροναϊού (vids)

 Σανγκάη: Σκηνές χάους σε πολυκατάστημα, με τον κόσμο να τρέχει στις εξόδους, λόγω στενής επαφής με κρούσμα κοροναϊού (vids)

Όταν οι πελάτες ενός πολυκαταστήματος στη Σανγκάη ενημερώθηκαν ότι θα μπει «λουκέτο» λόγω στενής επαφής με κρούσμα κοροναϊού, πανικοβλήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν εκτός του χώρου.

Βίντεο που αποτυπώνουν τον πανικό και τον τρόμο έχουν κάνει τον γύρο των social media τα τελευταία 24ωρα, προερχόμενα από τη Σανγκάη. Εκεί, ένα πολυκατάστημα γνωστής αλυσίδας αναγκάστηκε να βάλει «λουκέτο» άμεσα μετά από διαταγή των υγειονομικών αρχών της πόλης, καθώς εντοπίστηκε στενή επαφή με κρούσμα κορονοϊού στη συγκεκριμένη τοποθεσία.

Οι πελάτες στο άκουσμα της είδησης τρομοκρατήθηκαν, άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους φωνάζοντας και σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, στην προσπάθειά τους να βγουν έξω από το κατάστημα πριν κλείσουν οι πόρτες.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τα έβαλαν με τους άνδρες ασφαλείας του καταστήματος, έτσι ώστε να μπορέσουν να βγουν εκτός χώρου πριν μπει το «λουκέτο». Οι πληροφορίες από τη Σανγκάη αναφέρουν πως όσοι έμειναν εντός χώρου αφού έκλεισαν οι πόρτες, μεταφέρθηκαν σε μια αίθουσα «καραντίνας».

Ο Ζάο Νταντάν, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σανγκάης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε μεταξύ άλλων πως το κατάστημα αλλά και η πληγείσα περιοχή «θα τεθούν υπό “κλειστό κύκλωμα” επιτήρησης για δύο ημέρες. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν μέσα στον χώρο, πρέπει να μείνουν δύο ημέρες σε καραντίνα και πέντε ημέρες υπό υγειονομική επιτήρηση».

Τη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές της Σανγκάης ανέφεραν έξι τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα κορονοϊού στην πόλη, εκ των οποίων τα πέντε ήταν ασυμπτωματικά.

Σχετικά Άρθρα