Αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ο ”Φαντομάς” που είχε κλέψει τον πίνακα του Πικάσο, από την Εθνική Βιβλιοθήκη

 Αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ο ”Φαντομάς” που είχε κλέψει τον πίνακα του Πικάσο, από  την Εθνική Βιβλιοθήκη

ΠΗΓΗ : TWITTER

Μετά από έναν χρόνο προσωρινής κράτησης, εκτός φυλακής βρίσκεται ο 49χρονος άνδρας που έκλεψε τον αμύθητης αξίας πίνακα του Pablo Picasso απο την Εθνική Πινακοθήκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 6ος Τακτικός Ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε, διά των συνηγόρων του, Σάκη Κεχαγιόγλου και Γεωργίου Δρύλλη και διέταξε την αποφυλάκιση του με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι», χωρίς την επιβολή άλλων περιοριστικών όρων.

Η πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης και θα ακολουθήσει βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, για το αν θα παραπεμφθεί ο εν λόγω κατηγορούμενος σε δίκη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το 2012 ο κατηγορούμενος είχε παραβιάσει τα συστήματα ασφαλείας της εθνικής πινακοθήκης και έκλεψε το «Γυναικείο κεφάλι», με αριθμό έργου 1.357, αναφορά του Picasso στη μούσα του Ντόρα Μάαρ, το οποίο φιλοτέχνησε το 1939 (δωρεά του καλλιτέχνη στον ελληνικό λαό για την αντίστασή του στην Κατοχή), το έργο «Μύλος» (1905), από την πρώτη περίοδο του Ολλανδού Πιετ Μοντριάν, και ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης των αρχών του δέκατου έβδομου αιώνα, που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια (Μονκάλβο).

Ο συνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποδοχή της αιτήσεως αποφυλάκισης του εντολέως μου από τον κ. Ανακριτή, είναι πράξη απολύτως σύμφωνη με το Δίκαιο και την Ποινική Δικονομία . Ο ανεκτίμητης αξίας πίνακας του Picasso, δεν θα επέστρεφε ποτέ στην κυριότητα της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ελληνικού Λαού , εάν δεν υπήρχε η επιθυμία, η βούληση και η πλήρης συνεργασία αλλά και η έμπρακτη μεταμέλεια του εντολέως μου, πράγμα το οποίο η Δικαιοσύνη εκτίμησε και έλαβε σοβαρά υπόψιν της.
Θεωρώ ότι ο κ. Σαρματζόπουλος, όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει, ελεύθερος πλέον, τους φυσικούς του δικαστές θα κριθεί με νηφαλιότητα και επιείκεια».

Σχετικά Άρθρα