Λόφος Στρέφη: ΜΑΤ έχουν κατακλύσει την περιοχή – Αστυνομικός ζητάει ταυτότητα από κάτοικο (vid)

 Λόφος Στρέφη: ΜΑΤ έχουν κατακλύσει την περιοχή – Αστυνομικός ζητάει ταυτότητα από κάτοικο (vid)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και σήμερα στο λόφο του Στρέφη προκειμένου να «περιφρουρήσουν» τα συνεργεία των μηχανικών που ήδη από χθες πραγματοποιούν αυτοψία του χώρου.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, Κώστας Παπαντωνίου, ισχυρές διμοιρίες των ΜΑΤ κατακλύζουν κι αποκλείουν τον λόφο Στρέφη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν ταυτότητα από κάτοικο των Εξαρχείων ώστε να του επιτρέψουν τη διέλευση: «Πριν λίγο είδαν μπροστά τους να βγαίνει κάτοικος απ’ την πόρτα του σπιτιού του και του είπαν ότι για να περάσει έπρεπε να δείξει ταυτότητα»

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων ακόμα και σε περαστικούς.

Μηχανικοί, χθες Τρίτη βρέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο λόφο του Στρέφη προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία του χώρου, για τον οποία σχεδιάζει “ανάπλαση” ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν χρήστες του twitter, στον λόφο του Στρέφη βρίσκονται μηχανικοί της κατασκευταστικής ΑΚΤΩΡ, αλλά και εκπρόσωποι της επενδυτικής Prodea.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήδη στο σημείο συγκεντρώνονται κάτοικοι των Εξαρχείων που καταφέρονται κατά των μηχανικών. Έντονη είναι και η παρουσία της ΕΛΑΣ, με ομάδες της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ να βρίσκονται εκεί για να προστατέψουν τους μηχανικούς.

Είναι ενδεικτικό πάντως, ότι μόλις χθες, το υπό τον πρωθυπουργό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ που αναδείκνυε την «ανάγκη» και το «αίτημα» των κατοίκων να προχωρήσει η ανάπλαση της περιοχής. «Στις αγωνίες των κατοίκων έρχεται να απαντήσει η παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του μήνα Αυγούστου με την πρόθεση να αποδοθεί και πάλι ο Λόφος αποκλειστικά στους επισκέπτες του, τα παιδιά, αλλά και τους σκύλους τους, περιποιημένος και ανανεωμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά το άρθρο, το οποίο φυσικά αναμεταδόθηκε αυτούσιο από πολλές ιστοσελίδες.

Σχετικά Άρθρα