Δούκας-Μπακογιάννης: “Πόλεμος” ανακοινώσεων για τον λόφο του Στρέφη

 Δούκας-Μπακογιάννης: “Πόλεμος” ανακοινώσεων για τον λόφο του Στρέφη

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ των παρατάξεων του δήμου Αθηναίων ξέσπασε για τον λόφο του Στρέφη.

Συγκεκριμένα, η διαμάχη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη (24/1) με την παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη στο δημοτικό συμβούλιο, κορυφώθηκε χθες Δευτέρα με την απάντηση του Χάρη Δούκα και την ανταπάντηση του Μπακογιάννη, και συνεχίζεται σήμερα Τρίτη (30/1).

Ειδικότερα, η παράταξη του κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε τη νέα δημοτική Αρχή για το θέμα της ανάπλασης του λόφου, μιλώντας για διακοπή του έργου και για απώλεια χορηγίας ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Ο κ. Δούκας απάντησε κάνοντας λόγο για εικόνα εγκατάλειψης του λόφου και πρόσθεσε πως στόχος της δικής του δημοτικής Αρχής είναι να γίνει ασφαλής, φιλικός και προσβάσιμος και όποια έργα προχωρήσουν θα γίνουν με σχεδιασμό και μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους.

Ο κ. Μπακογιάννης επανήλθε το βράδυ με μακροσκελέστατη ανακοίνωση όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε πως η ανάπλαση είναι στη μέση και τη σταματούν, σημείωσε αναλυτικά τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και ζήτησε από τη δημοτική Αρχή να κοινοποιήσει τον σχεδιασμό της για το εν λόγω έργο και να απαντήσει πώς θα προχωρήσει η ανάπλαση του Στρέφη με την αποχώρηση του δωρητή.

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη του Κώστα Ζαχαριάδη, στην οποία επισημαίνει ότι η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων για τον Στρέφη αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του λόφου.

Σήμερα, ο Δήμος Αθηναίων εξέδωσε νέα, ολιγόλογη αυτήν τη φορά, ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει:

«Ωραίες οι επισημάνσεις του κ. Μπακογιάννη. Ας μας πει, όμως, γιατί δεν προχώρησαν όσα αναφέρει, εδώ και δύο χρόνια που έχει στηθεί το εργοτάξιο στον λόφο του Στρέφη. Να μην ανησυχεί. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, με σχέδιο, μαζί με τους κατοίκους».