Ανακυκλώνω/Αλλάζω συσκευή: Γιατί καθυστερούν τα voucher, τι θα γίνει με τις προθεσμίες

 Ανακυκλώνω/Αλλάζω συσκευή: Γιατί καθυστερούν τα voucher, τι θα γίνει με τις προθεσμίες

Μετά τις ανατροπές και την απόρριψη της πλειονότητας των χιλιάδων αιτήσεων, τις ενστάσεις και την ανακοίνωση του τελικού πίνακα των δικαιούχων, τα voucher… παραμένουν άφαντα με τις προθεσμίες είναι ασφυκτικές.

Ο λόγος για το πρόγραμμα ανακύκλωσης και αλλαγή ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένονται πολύ σύντομα τα οριστικά αποτελέσματα και, έπειτα τα SMS για το πώς θα λάβουν το κουπόνι με την επιδότηση. Άλλωστε έχουν ήδη αναρτηθεί τα μητρώα προμηθευτών, τεχνικών και συσκευών.

Όπως έγινε και με τα προσωρινά αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα, θα πρέπει να μπείτε στο allazosyskevi.gov.gr , να επιλέξετε το «Εξέλιξη» και να πατήσετε την επιλογή «Αποτελέσματα αξιολόγησης».

Το ΦΕΚ όριζε τις παρακάτω ημερομηνίες ως προθεσμίες για να ολοκληρωθούν οι αγορές και οι αντακαταστάσεις, ωστόσο, επειδή ήδη έχει καθυστερήσει η διαδικασία, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι «το πρόγραμμα θα είναι διαρκείας».

Προανήγγειλε, μάλιστα, σημαντικές αλλαγές, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  • «Είναι μεγάλος ο όγκος των συσκευών, θα πάρει λίγο χρόνο για να εγκατασταθούν. Θα επεκτείνουμε τη χρονική διάρκεια του προγράμματος τους φθινοπωρινούς και εάν χρειαστεί και χειμωνιάτικους μήνες για να γίνει η εγκατάσταση».

Οι δικαιούχοι μπορούν να αλλάξουν έως τρεις συσκευές ανάμεσα στις εξής κατηγορίες:

  • Καταψύκτης
  • Κλιματιστικό
  • Ψυγείο

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προθεσμίες οι οποίες ακόμη επίσημα δεν έχουν αλλάξει:

  • Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).
  • Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Σχετικά Άρθρα