Ιταλία: Οργή για την ρατσιστική δολοφονία πλανόδιου μετανάστη – Τραβούσαν βίντεο με τα κινητά αντί να τον βοηθήσουν (vid)

 Ιταλία: Οργή για την ρατσιστική δολοφονία πλανόδιου μετανάστη – Τραβούσαν βίντεο με τα κινητά αντί να τον βοηθήσουν  (vid)

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η στυγνή δολοφονία του Νιγηριανού Αλίκα Ογκορκούκβου, 39 ετών, στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Το θύμα, που ήταν πλανόδιος πωλητής, χτυπήθηκε με πατερίτσα και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε με γυμνά χέρια, από τον Φιλίπο Φερλάτσο, 32 ετών.

Στην αρχή, ο δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι ο Νιγηριανός (ανάπηρος μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα) παρενόχλησε την αρραβωνιαστικιά του. Κατά την ανάκριση, όμως, διαπιστώθηκε ότι δε συνέβη κάτι τέτοιο, και ότι ο Ογκορκούκβου είχε ζητήσει, επαιτώντας, λίγα χρήματα από τον Φερλάτσο.

Ο Ογκορκούκβου, 39 ετών, πουλούσε αγαθά την Παρασκευή στον κεντρικό δρόμο της Τσιβιτανόβα Μάρκε, μια παραλιακή πόλη στην Αδριατική Θάλασσα, όταν ο δράστης του άρπαξε την πατερίτσα και τον χτύπησε, σύμφωνα με την αστυνομία. Το βίντεο δείχνει τον δράστη να παλεύει με το θύμα, ρίχνοντας τον με την πλάτη του στο πεζοδρόμιο, ενώ προσπαθούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του,, ενώ τελικά με το βάρος του σώματός του υπέταξε τον Ογκορκούκβου, σύμφωνα με την Washington Post.

Ντροπή προκάλεσε ότι ενώ πολλοί κάτοικοι της Τσιβιτανόβα τράβηξαν τη σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα, κανείς δεν παρενέβη για να σταματήσει τη δολοφονική βία του 32χρονου. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, από την άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας, μέχρι την Ιταλική Αριστερά, καταδίκασαν χωρίς καμία περιστροφή την βάρβαρη αυτή δολοφονία.

Εκατό περίπου Νιγηριανοί που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας, και εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο συμπατριώτη τους.

Ο 39χρονος Αλίκα Ογκορκούκβου, πατέρας δύο παιδιών, άρχισε να εργάζεται ως πλανόδιος πωλητής μετά από ατύχημα που του προκάλεσε κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του ως εργάτης.

Τη στιγμή της επίθεσης περαστικοί ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο. Κάποιοι από αυτούς βιντεοσκόπησαν όσα συνέβαιναν, άλλοι κάλεσαν την Αστυνομία, αλλά κάνεις δεν παρενέβη. Ο δράστης μάλιστα, κατάφερε να ξεφύγει, με την αστυνομία να τον εντοπίζει αργότερα με τη βοήθεια των καμερών δρόμου.

Εκατοντάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους της Τσιβιτανόβα Μάρκε το Σάββατο για να διαδηλώσουν για την αποτρόπαια δολοφονία, ενώ ο δήμαρχος της περιοχής συνάντησε μέλη της νιγηριανής κοινότητας.

Σχετικά Άρθρα