Δάσος Δαδιάς:Έβδομη μέρα καταστροφής – Στάχτη πάνω από 34.000 στρέμματα

 Δάσος Δαδιάς:Έβδομη μέρα καταστροφής – Στάχτη πάνω από 34.000 στρέμματα

Η φωτιά στον Έβρο, στο δάσος της Δαδιάς, συνεχίζει να καίει για 7η ημέρα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι ανατριχιαστικός καθώς έχουν γίνει στάχτη έχουν γίνει περισσότερα από 34.000 στρέμματα. Οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς επικεντρώνονται στο ενεργό νοτιοδυτικό μέτωπο. Την Τρίτη σημειώθηκε και μια νέα μεγάλη αναζωπύρωση στο νοτιοδυτικό μέτωπο, που οδηγεί προς το πυροφυλάκιο της Λευκίμμης.

Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 υδροφόρα οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας 5 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, εκτός των επίγειων και εναερίων πυροσβεστικών επιχειρήσεων ταυτοχρόνως δημιουργούνται επιπλέον αντιπυρικές ζώνες και λωρίδες με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρα τμήματα εντός πυκνού δασικού οικοσυστήματος που εμποδίζει δυστυχώς την πρόσβαση των πυροσβεστών.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου, 1 ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχει διαθέσει 3 υδροφόρα οχήματα και 8 μηχανήματα έργου.

Εν τω μεταξύ η εφημερίδα “δημοκρατία” στο σημερινό πρωτοσέλιδο κάνει λόγο για επένδυση που ετοιmάζει η SIEMENS στη “διακεκαυμένη ζώνη”.

Όπως αναφέρει υπάρχει “επενδυτικό ενδιαφέρον της εν λόγω εταιρείας για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις θέσεις Πλατοράχη και Θυμαριά που βρίσκονται στα όρια των καμένων του Εθνικού Πάρκου”.

Σχετικά Άρθρα