Καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι Ροβιές (vid)

 Καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι Ροβιές (vid)

Ο πρόεδρος του χωριού Ροβιές Θοδωρής Κέρης μιλά για ολοκληρωτική καταστροφή. Όπως εξηγεί μέσα από το χωριό περνάνε τέσσερα ποτάμια τα οποία δεν κατάφεραν να κρατήσουν την μεγάλη ποσότητα νερού που ξεκίνησε να πέφτει από τις 4 τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν από τις πλημμύρες τεράστια προβλήματα:

«Μέχρι τώρα έχουν πλημμυρήσει τουλάχιστον 40 σπίτια, υπόγεια ξενοδοχείων, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα ενώ έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και σε θεμελιώσεις σπιτιών. Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Το χωριό έχει χωριστεί σε τρία κομμάτια έριξε τόσο μεγάλο όγκο νερού και συνεχίζει να βρέχει. Μέσα από το χωριό περνάνε τέσσερα ποτάμια οπότε καταλαβαίνεται τι έχει γίνει. Δυστυχώς πληρώνουμε αμαρτίες δημάρχων και αντιδημάρχων δεκαετιών πίσω. Έχουν γίνει εγκλήματα στην περιοχή. Κλείσανε ποτάμια, χτίσανε μέσα στα ποτάμια, φράξανε ποτάμια, τα μίκρυναν. Από τις τέσσερις το πρωί βρέχει συνεχόμενα. Ο καιρός μια φορά θα σε “τιμωρήσει”. Τα ποτάμια ήταν καθαρά απλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ποσότητα του νερού που έριξε».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Ροβιών και στην κακοκαιρία Daniel υπήρξαν προβλήματα:

«Στον Daniel είχαν καταλήξει εδώ φερτά υλικά από το δάσος με καμμένα δέντρα που ξεριζώθηκαν. Η περιφέρεια έβαλε άμεσα μηχανήματα και καθάρισε τα πάντα όμως πάλι τα ίδια. Δεν έχουμε σταματήσει στιγμή, έχουμε μηχανήματα δήμου και περιφέρειας και παλεύουμε».

Σχετικά Άρθρα