Ο Σταύρος Παπασταύρου στο “team” του Μαξίμου- Η σκοπιμότητα της απόφασης του πρωθυπουργού

 Ο Σταύρος Παπασταύρου στο “team” του Μαξίμου- Η σκοπιμότητα της απόφασης του πρωθυπουργού

Τα τυπικά απομένουν για την επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου στην δρώσα πολιτική. Η συμμετοχή του στην κυβερνητική αποστολή προσφάτως στο Ρότερνταμ, όχι μόνο δεν αιφνιδίασε τους παροικούντες την κυβερνητική Ιερουσαλήμ, αλλά απεναντίας θεωρήθηκε ως απολύτως αναμενόμενη εξέλιξη.

Μια συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις αρχές Ιουνίου “κλείδωσε” ουσιαστικά την ένταξή του στον σκληρό πυρήνα του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου, με “ειδικό” ρόλο κοντά στον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, του πλέον, δηλαδή, ισχυρού επιτελικού στελέχους, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η ενίσχυση του “team” του Μαξίμου συνδυάζεται πιθανότατα με ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν τις επενδύσεις και τα μεγάλα projects, στα οποία θα ρίξει το βάρος της η κυβέρνηση, ενώ δεν είναι άσχετη και με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποφύγει τον ανασχηματισμό που είχε περίπου προεξοφληθεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Επειδή ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως μόνο εμβαλωματικές αλλαγές μπορούν να γίνουν στην κυβέρνηση -οι κορυφαίοι υπουργοί είναι σχεδόν πρακτικά αδύνατο να μετακινηθούν-, τοποθετεί δίπλα του στελέχη “ειδικών αποστολών”, παρακάμπτοντας, όπως ελπίζει, έτσι της δυσλειτουργίες του κυβερνητικού σχήματος και τις μεγάλες αδυναμίες αρκετών υπουργών και υφυπουργών.

Ο Σταύρος Παπασταύρου δεν έχει άλλωστε πλέον προβλήματα με την Δικαιοσύνη, είναι δε ένα πρόσωπο με πολύ στενή σχέση και με τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και με τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Σχετικά Άρθρα