Φωτιά στην Πεντέλη: Νέο μήνυμα του 112 – Εντολή εκκένωσης από Ντράφι προς Παλλήνη – Στα 500 μετρά από τα σπίτια οι φλόγες – Πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ (εικόνες,vid)

 Φωτιά στην Πεντέλη: Νέο μήνυμα του 112 – Εντολή εκκένωσης από Ντράφι προς Παλλήνη – Στα 500 μετρά από τα σπίτια οι φλόγες – Πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ (εικόνες,vid)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση – πεύκα και πουρνάρια – στο Νταού Πεντέλης και συγκεκριμένα πάνω από τη Μονή Παντοκράτορος. Πλέον το μέτωπο κινείται προς το Ντράφι ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με τις ρυπές να φτάνουν τα οκτώ μποφόρ. Στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι βρίσκεται η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και έχει προκαλέσει την τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστική.

Την είδηση αυτή μετάδωσε η ΕΡΤ, με την πυροσβεστική ωστόσο να διευκρινίζει πως, αυτή τη στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυτή την ώρα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: Το ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το πλέον δύσκολο που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα δόθηκε εντολή για εκκένωση από το Ντράφι προς την Παλλήνη.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, ενώ καίει σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι – περιοχή Βαγιάτι).

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και πιο συγκεκριμένα επιχειρούν ήδη 7 Tractores, 2 Erickson, 1 Bell214, 1 BK117. Επίσης, μόλις δόθηκε εντολη σε 3 Tractores και 1 Chinoock και είναι στον αέρα. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβέστών και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Σχετικά Άρθρα