Διαγνωστικά κέντρα: Αιφνίδιος θάνατος του κλάδου με υπογραφή Υπουργείου Υγείας

 Διαγνωστικά κέντρα: Αιφνίδιος θάνατος του κλάδου με υπογραφή Υπουργείου Υγείας

Με νέα επιστολή οι σύλλογοι των διαγνωστικών κέντρων κάνουν λόγο για αιφνίδιο θάνατο του διαγνωστικού κλάδου με υπογραφή Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
Μετά τις αλλεπάλληλες επαφές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Ιούνιο με τον Υπουργό Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη, δεν έχουμε ακόμα λάβει καμία απάντηση στα αιτήματα, τα οποία θέσαμε για ακόμα μία φορά στην από 1η/7/2022 επιστολή μας προς τον Υπουργό Υγείας.

Μετά δε και τις εξαγγελίες για κινητοποιήσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων, πολυϊατρείων και κλινικοεργαστηριακών ιατρών έναντι όλων αυτών των άδικων περικοπών που υφίσταντο εδώ και 10 χρόνια, ακολούθησε η κοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων NT-proBNP και HCV Ag έναντι 35 ευρώ η καθεμία, χωρίς να συνοδεύονται από επιπρόσθετη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων.

Το Υπουργείο Υγείας προφανώς πρέπει να είναι περήφανο που φορτώνει για άλλη μία φορά το κόστος των εξετάσεων στα διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία και κλινικοεργαστηριακά ιατρεία μέσω του claw back.

Ακολούθησε μέσα στην ίδια εβδομάδα και το τελικό χτύπημα από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, με την κοινοποίηση της Υπουργικής Απόφασης που αφορά τα “ποιοτικά κριτήρια” στις εξετάσεις μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας παραβιάζοντας κάθε κανόνα της ιατρικής επιστήμης και βιοτεχνολογίας.

Σε όλες τις επαφές που έχει κάνει με το Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ. με όλους τους αρμόδιους φορείς έχει λάβει διαβεβαίωση ότι τα ποιοτικά κριτήρια θα ήταν αποτέλεσμα διαλόγου με τους επιστημονικούς φορείς και τους αρμόδιους εκπρόσωπούς τους, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, πλην όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο, ενώ είχαμε στείλει τις απόψεις μας και περιμέναμε σχετική ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ.

Τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές ενέργειες σε μία εξ αρχαιοτάτων χρόνων δημοκρατική χώρα, φαίνεται να μη συνάδουν με το πολίτευμα της Ελλάδας!
Τα ¨ποιοτικά κριτήρια¨ διαπιστώνεται για ακόμα μία φορά ότι λέγονται ποιοτικά κάτ’ ευφημισμόν και στην πραγματικότητα είναι ασφαλιστικές τιμές, οι οποίες με τις υπογραφές των αρμόδιων Υπουργών θα επιβληθούν.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Υγείας, ως νομικός, είχε καταγγείλει το μέτρο των ασφαλιστικών τιμών και είχε συνδράμει νομικά, για την κατάργηση του claw back και την ένταξη νέων εξετάσεων στην αποζημίωση χωρίς αντίστοιχη χρηματοδότηση. Οι περικοπές, περικοπές παραμένουν!

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι όλα αυτά είναι εκδικητικές ενέργειες ενάντια στην διεκδίκηση των αιτημάτων μας μέσω των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί για τις 18-20 Ιουλίου.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται κ το Αιδώς Αργείοι ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΙΠΥ
Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ Θ.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΔΙΚ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΙΔΙ Ι.ΚΑΡΑΜΗΝΑΣ Δ. ΦΑΣΙΤΣΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

Α. ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

Σχετικά Άρθρα