Πελετίδης προς Μητσοτάκη: ”Θέλουμε χρήματα και να σας δούμε” – Στον δήμο Πατρέων, ετοιμάζονται για κινητοποίηση, έξω από το Μαξίμου

 Πελετίδης προς Μητσοτάκη: ”Θέλουμε χρήματα και να σας δούμε” – Στον δήμο Πατρέων, ετοιμάζονται για κινητοποίηση, έξω από το Μαξίμου

Ο δήμαρχος της Πάτρας, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας χρηματοδότηση για την πληρωμή των μισθών των παρατασιούχων εργαζομένων, που είχαν προσληφθεί από το υπουργείο Εργασίας. Εν τω μεταξύ στο δήμο ετοιμάζονται για κινητοποίηση έξω από το Μαξίμου.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, για να ζητήσει συνάντηση με θέμα τους παρατασιούχους εργαζόμενους των κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, παροτρύνοντάς τον να επέμβει, ώστε να μην κινδυνέψει με χρεοκοπία ο Δήμος Πατρέων.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Πελετίδης εκτίμησε ότι χρειάζονται 715.000 ευρώ σε μηνιαία βάση για την κάλυψη των μισθών παρατασιούχων εργαζομένων πρώην Κοινωφελών Προγραμμάτων που συνολικά φτάνουν τους 1.114. Οπως είπε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος, τα δημοτικά ταμεία καλούνται να καλύψουν κάθε μήνα τις μισθολογικές και ασφαλιστικές ανάγκες των εργαζομένων, που έχουν επιστρέψει προσωρινά στην εργασία τους μετά από δικαστικές αποφάσεις. «Η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, είναι κυβερνητική ευθύνη, καθώς η σύμβασή τους εξαρχής έγινε με τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας» ανέφερε ο Κ. Πελετίδης στην επιστολή, καθώς όπως είχε τονίσει τα «χρήματα δεν υπάρχουν» για να καλυφθούν οι ανάγκες, αλλά διαβεβαίωσε κιόλας ότι θα βρεθούν, ώστε να μην μείνει κανείς απλήρωτος.

Επιπλέον, ένα ακόμα θέμα που θίγει η επιστολή του Δήμου έχει να κάνει με το «τείχος» που έχει υψωθεί στην αυτοδιοίκηση και έχει να κάνει με τις μόνιμες προσλήψεις. Αρκετές φορές στο παρελθόν έχει εκφραστεί από δημοτικούς παράγοντες, πως είναι αναγκαίες οι μόνιμες προσλήψεις στις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς το υπάρχον προσωπικό μεγαλώνει σε ηλικία και χρειάζεται προετοιμασία για την αντικατάστασή του. Επιπλέον, έχει τονιστεί, ότι μπορεί ποσοτικά ο Δήμος να έχει αρκετούς εργαζόμενους στις υπηρεσίες του μέσω των προγραμμάτων, αλλά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του επειδή δεν είναι εξειδικευμένοι αλλά και γιατί δεν τους επιτρέπεται να εκτελέσουν όλων των ειδών τις εργασίες.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Παράλληλα, η «Π» ενημερώθηκε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι προετοιμασίες για την κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, όπως ακριβώς αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας μετά από πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Οι πρώτες σκέψεις του Δήμου προσανατολίζονται σε κινητοποίηση τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, όπου θα επιδιωχθεί και συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να του παρουσιαστούν δια ζώσης όλα τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο Πατρέων και κυρίως το ζήτημα της ανεργίας.

Σχετικά Άρθρα