Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων στην Ευρώπη- KLM και Lufthansa καταρρέουν- Συσσωρεύονται “χαμένες” βαλίτσες επιβατών

 Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων στην Ευρώπη- KLM και Lufthansa καταρρέουν- Συσσωρεύονται “χαμένες” βαλίτσες επιβατών

Δύο από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης ανακοίνωσαν έναν ακόμη γύρο ακυρώσεων, προσθέτοντας στη διαταραχή που μετατρέπει το καλοκαίρι της πανδημίας ανάκαμψης του ταξιδιωτικού τομέα σε εφιάλτη.

Ο ολλανδικός βραχίονας της Air France-KLM σχεδιάζει να ακυρώνει έως και 20 πτήσεις μετ’ επιστροφής σε ευρωπαϊκούς προορισμούς καθημερινά έως τα τέλη Αυγούστου. Η Deutsche Lufthansa AG ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει 770 πτήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.
Η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία έχει υποστεί πρωτοφανή συμφόρηση και μεγάλες ουρές check-in στα αεροδρόμια από το Χίθροου του Λονδίνου έως τις Βρυξέλλες και το Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Οι διαταραχές προκλήθηκαν από εργατικές διαφορές, ελλείψεις προσωπικού και περικοπές δαπανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας που προκαλούν τώρα κατάρρευση στις αεροπορικές εταιρείες.

Με ακινητοποιημένες πτήσεις, οι αποσκευές συσσωρεύονται σε ορισμένα αεροδρόμια.

Τρεις ημέρες απεργιών την περασμένη εβδομάδα στο αεροδρόμιο του Παρισιού-Σαρλ ντε Γκωλ άφησαν δεκάδες χιλιάδες αποσκευές αποκλεισμένες στο μεγαλύτερο διεθνή κόμβο της Γαλλίας. Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμέν Μπον είπε την Παρασκευή ότι χιλιάδες βαλίτσες που έχουν εγκαταλλειφθεί στα αεροδρόμια μπορεί να χρειαστούν έως και μια εβδομάδα για να φτάσουν στους ιδιοκτήτες τους.

Βραδινές πτήσεις

Τα μέτρα της KLM έχουν σχεδιαστεί για να «ηρεμήσουν» το λειτουργικό άγχος στο προσωπικό στο αεροδρόμιο και εντός της αεροπορικής εταιρείας, ανέφερε ο αερομεταφορέας σε δήλωση την Παρασκευή.

Οι περικοπές της Lufthansa ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των πτήσεων που ακυρώθηκαν αυτό το καλοκαίρι σε περίπου 3.900, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως. Μια εκπρόσωπος του αερομεταφορέα είπε ότι οι νέες ακυρώσεις, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις βραδινές πτήσεις, είχαν ως στόχο να αποτρέψουν τη διακοπή άλλων συνδέσεων.

Σχετικά Άρθρα