Δίκη Λιγνάδη: Την Τετάρτη η εισαγγελική πρόταση 

 Δίκη Λιγνάδη: Την Τετάρτη η εισαγγελική πρόταση 

Για την Τετάρτη 29 Ιουνίου διέκοψε η δίκη κατά του Δημ. Λιγνάδη, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του σκηνοθέτη.

Πλέον το λόγο θα λάβει ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο οποίος και θα εισηγηθεί την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι στην ερωτική του ζωή, λέγοντας: «ήμουν ζωηρός, άπιστος, ξεφτίλας, ξύλο έπαιξα στη μέση του δρόμου» εμμένοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ βιαστής ή κακοποιητής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συναναστροφή του με ανήλικους, επικαλούμενος και το Μάνο Χατζιδάκι.

Όπως είπε “ήταν κάποτε αυτονόητο ο δάσκαλος να βγαίνει με τους μαθητές. Ο Μάνος Χατζιδάκις έβγαινε με τους μαθητές του στο μαγεμένο αυλό. Όταν είδα ποιοι προσήλθαν για μάρτυρες μου έφυγε το κλαπέτο!», ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Δεν έχω κρύψει ότι μου άρεσε η παρέα με νεαρά άτομα. Όχι μόνο με τους μαθητές μου. Έπαιρνα δροσιά. Μη δημιουργηθεί η εικόνα πως αυτοί ήταν η παρέα μου…”.

Σύνεδρος: Γιατί τους επιλέξατε ως συναναστροφή

Κατηγορούμενος: Κάλυπτα μια πτυχή της ζωής μου που με χαροποιούσε. Αλλά δεν ήταν αυτή η παρέα μου. Η παρέα μου ήταν από το θέατρο, το πανεπιστήμιο τον αδελφό μου

Σύνεδρος: Είπατε ότι λειτουργούσατε απερίσκεπτα. Λειτουργούσατε με το θυμικό σας δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Λειτουργούσα πολύ με το θυμικό μου αλλά διάβασα και δούλευα. Δεν κάνεις αυτή τη σταδιοδρομία με βάθος και διάρκεια, αν λειτουργείς μόνο με το θυμικό.

Σχετικά Άρθρα