Ενοχή Λιγνάδη για τρεις βιασμούς κατά συρροή προτείνει ο εισαγγελέας

 Ενοχή Λιγνάδη για τρεις βιασμούς κατά συρροή προτείνει ο εισαγγελέας

Να κριθεί ένοχος για τρεις υποθέσεις βιασμού σε βάρος ανηλίκων αγοριών πρότεινε για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνος Κούντριας.

Αντίθετα, πρότεινε να αθωωθεί για τον τέταρτο καταγγελλόμενο βιασμό, καθώς όπως είπε οι αμφιβολίες συνηγορούν υπέρ του κατηγορουμένου. Κι αυτό διότι ο καταγγέλλων δεν προσήλθε να καταθέσει και επέλεξε εν γνώσει του να απουσιάσει.

«Οι αποδείξεις πρωτίστως διεξάγονται επ’ ακροατηρίω και όχι στις τηλεοράσεις. Εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του και για τη βασιμότητα της καταγγελίας του», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι «οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός είναι προσωπικό του δικαίωμα, όμως η άσκηση βίας είναι αδίκημα και δη κακούργημα».

Αποδόμησε, μάλιστα, τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα μπορούσαν να ξέρουν τι γίνεται στο σπίτι του κατηγορουμένου παρόλο που ήταν άτομα στενού του κύκλου». Αναφέρθηκε στις καταθέσεις της οικιακής βοηθού και της Ελένης Κούρκουλα, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι ο κατηγορούμενος δεν φιλοξενούσε ανήλικα άτομα, λέγοντας ότι αυτό στην απολογία του το παραδέχθηκε ο ίδιος ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Σχετικά Άρθρα