Τσαβούσογλου στο ΝΑΤΟ: Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα εμπόδιζε την ένταξη της “Μακεδονίας”;

 Τσαβούσογλου στο ΝΑΤΟ: Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα εμπόδιζε την ένταξη της “Μακεδονίας”;

Επίθεση στο ΝΑΤΟ με αναφορές στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Μιλώντας για τα αιτήματα ένταξης στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών έφερε για ακόμη μια φορά ως επιχείρημα την αρνητική στάση της Ελλάδας όσον αφορά στη Βόρεια Μακεδονία.

«Εμείς δεν λέμε όπως κάποιες χώρες, σαν την Ελλάδα στη «Μακεδονία», να αλλάξουν το όνομά τους. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι για ένα έθνος να αλλάξει το όνομά του, ξέρετε; Όταν η Ελλάδα είχε αυτή την κακομαθημένη συμπεριφορά για 12 χρόνια και εμπόδιζε την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, που ήσασταν;» διερωτήθηκε.

Και αφού επιτέθηκε στην Ελλάδα μέσω ΝΑΤΟ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν απέφυγε, για ακόμη μια φορά, να μιλήσει για την Τουρκία που… δεν έχει σύνορα, δίνοντας εμμέσως συνέχεια στις δηλώσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας και της αμφισβήτησής της σε περίπτωση που δεν αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά της. Η Τουρκία, είπε, δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της γιατί «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Είναι τόσο απλό» τόνισε.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας  την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω αυτά τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ. Είναι τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα