Σε καραντίνα η Νίνα Κασιμάτη – Το μήνυμά της για τη νέα έξαρση της πανδημίας

 Σε καραντίνα η Νίνα Κασιμάτη – Το μήνυμά της για τη νέα έξαρση της πανδημίας

Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε η Νίνα Κασιμάτη κατά τη διάρκεια των εργασιών της θερινής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Την είδηση αποκάλυψε η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄Πειραιά με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ με αφορμή τη νόσησή της έστειλε και μήνυμα για την «… επιτακτική αναγκαιότητα της συνέχισης τήρησης των γνωστών μέτρων υγιεινής, αυτοπροστασίας και αλληλοπροστασίας, όπως είναι η χρήση μάσκας

Φίλες και φίλοι μου,

Τελώ σε αυστηρή καραντίνα στη Γαλλία καθώς, ύστερα από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας, κόλλησα για πρώτη φορά κορωνοϊό και νοσώ εδώ με Covid-19.

Δεν ανήκω σε ευπαθή ομάδα κι έχω εμβολιαστεί. Ευχαριστώ θερμά για τις ευχές και τη συμπαράστασή σας και μέχρι νεωτέρας σας ζητώ να μην ανησυχείτε για ‘μένα, γιατί τα συμπτώματά μου είναι ήπια.

Ωστόσο επισυνάπτω την επιστολή μου στον Πρόεδρο της Βουλής, γιατί όσα γράφω αφορούν όλες και όλους μας ανεξαιρέτως.Να έχετε υγεία και να προσέχετε!ΝΚ

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, από τις 19/6/22 μετέχω σε αποστολή της Βουλής στο Στρασβούργο για τις εργασίες της θερινής Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως μόνιμο μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας εκ μέρους της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Π.Σ. και του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL/GUE).

Δια της παρούσης σας ενημερώνω, πως το απόγευμα της Τετάρτης 22/6/22, κατόπιν ειδοποίησης ότι έχω έρθει σε επαφή εδώ με επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19, υπεβλήθην σε Τεστ Αντιγόνου (rapid test) στο ιατρείο του Συμβουλίου της Ευρώπης με θετικό αποτέλεσμα.

Αμέσως στη συνέχεια μεταφέρθηκα συνοδευόμενη στο ξενοδοχείο και αυτοαπομονώθηκα στο δωμάτιό μου, ακολουθώντας το ισχύον γαλλικό υγειονομικό πρωτόκολλο και τις ιατρικές οδηγίες. Είμαι τριπλά εμβολιασμένη (Pfizer) από τις 29/12/21 και προς το παρόν παρουσιάζω ήπια συμπτώματα. Επίσης, δέχομαι την έμπρακτη συμπαράσταση των αγαπητών συναδέλφων μου Βουλευτών, των Μονίμων Αντιπροσώπων Ελλάδας και Κύπρου στο Στρασβούργο, καθώς και των αρμόδιων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων της Βουλής, που υποστηρίζουν στο πεδίο την αποστολή μας.

Ευχαριστώ όλες και όλους ιδιαίτερα.

Έχοντας την τιμή και τη μεγάλη εθνική και κοινωνική ευθύνη να εκπροσωπώ την Πατρίδα και τη Βουλή των Ελλήνων, και προκειμένου να είμαι απολύτως τυπική έναντι των ελληνικών και γαλλικών Αρχών, παρακαλώ για έγγραφες επίσημες οδηγίες σχετικά με τους όρους παραμονής – καραντίνας στη Γαλλία και τον χρόνο ασφαλούς και σύννομης επιστροφής μου, Θεού θέλοντος, στην Ελλάδα.

Τέλος, και με την εμπειρία της νόσησής μου μέσα σε συνθήκες ευρείας χαλάρωσης των υγειονομικών μέτρων στη χώρα μας, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στις μεταφορές διεθνώς, επιθυμώ να στείλω μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τους αγαπητούς συμπολίτες μας για την επιτακτική αναγκαιότητα της συνέχισης τήρησης των γνωστών μέτρων υγιεινής, αυτοπροστασίας και αλληλοπροστασίας, όπως είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και εξωτερικούς πολυσύχναστους χώρους, το συχνό πλύσιμο των χεριών και οι αποστάσεις, καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και των μεταλλάξεων κορωνοϊού φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των ειδικών για νέα έξαρση της πανδημίας και παρεπόμενα περιοριστικά μέτρα, αν δεν δράσουμε προληπτικά.

Οι συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για τους ευπαθείς συνανθρώπους μας και την ευάλωτη εθνική οικονομία – ήδη κλυδωνιζόμενης εντός παγκόσμιας και περιφερειακής ανισορροπίας, πολέμου στην Ουκρανία και έντασης με τη Τουρκία, τεράστιας ακρίβειας αγαθών, ενεργειακής και λίαν ενδεχόμενης επισιτιστικής κρίσης – φοβούμαι πως θα είναι μοιραίες.

Γι’ αυτό πρέπει να καταστεί άμεση προτεραιότητα, μαζί με την Εθνική Άμυνα, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ιδίως της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της δυναμικότητας των κλινών ΜΕΘ με το αναγκαίο ειδικό ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Με Τιμή

Νίνα Γ. ΚασιμάτηΒουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.