Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τους πολίτες από την οικονομική ασφυξία

 Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τους πολίτες από την οικονομική ασφυξία

«Η κυβέρνηση ακολουθεί μία εντελώς αλυσιτελή πολιτική για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία δεν μπορεί να βγάλει τους πολίτες από την οικονομική ασφυξία», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου στα “Παραπολιτικά 90,1”

«Η ΝΔ επιμένει σε μία λογική επιδοτήσεων που “ταΐζουν” τον μηχανισμό αισχροκέρδειας, ο οποίος λειτουργεί στην αγορά ενέργειας εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Δεν χτυπάει το πρόβλημα στη ρίζα του. Δεν βάζει -όπως θα έπρεπε εδώ και καιρό- πλαφόν στην τιμή της χονδρικής και τη λιανικής για να έχουμε σοβαρή μείωση των λογαριασμών», προσέθεσε.

Για τον μηχανισμό που περιγράφει η κυβέρνηση από τον Ιούλιο, τόνισε ότι «είναι μία εξαιρετικά θολή παρέμβαση που δεν ξέρουμε ακόμα τι αποτύπωση θα έχει στους λογαριασμούς, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει αφήσει έναν χρόνο να περάσει, είτε αρνούμενος το πρόβλημα, είτε λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση».Μια 4χρονη μικρή νεράιδα εύχεται να γίνει η Barbie γοργόνα. Η κυρία Αχτσιόγλου σημείωσε πως «τα 13 ευρώ που δόθηκαν για κουπόνι βενζίνης δεν έσωσαν κανέναν» και υπογράμμισε ότι «χρειάζεται σοβαρή παρέμβαση στη ρίζα του προβλήματος και οπωσδήποτε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, τα οποία η κυβέρνηση δεν απαντά γιατί δεν κάνει, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό θα ευνοούσε πρωτίστως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

Για τα εργασιακά ανέφερε ότι «υπάρχουν συνθήκες “Μανωλάδας” για τους εργαζόμενους στον τουρισμό» και κατήγγειλε ότι «η ΝΔ το 2019 κατάργησε διατάξεις προστασίας των εργαζομένων -που είχε περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ- για το αιτιολογημένο των απολύσεων και για την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες». «Χτύπησε τις συλλογικές συμβάσεις ώστε να μην επεκτείνονται εύκολα και να μην καλύπτουν ολόκληρους κλάδους. Κράτησε παγωμένο τον κατώτατο μισθό για 2,5 χρόνια. Σήμερα η χώρα μας είναι στη χειρότερη θέση στην Ευρώπη στη σχέση κόστους καυσίμων και μέσου μισθού, ενώ ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα του 2010», συμπλήρωσε.

Η κυρία Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «είναι αναγκαία η αύξηση στα 800 ευρώ του κατώτατου μισθού, γιατί το βασικό ερώτημα είναι αν αντέχει ο εργαζόμενος να ζει με τον σημερινό μισθό που δεν φτάνει να πληρώσει το ρεύμα».

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι «με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει προοπτική και δυνατότητα ανάσας για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» και σημείωσε πως «η πρώτη και καθοριστική μεταβλητή για την προοδευτική διακυβέρνηση είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές».

Σχετικά Άρθρα