Διοικητές νοσοκομείων με… “πτυχία” στρατιωτικού, γυμναστή, προπονητή… Και μία παρουσιάστρια εκπομπών

 Διοικητές νοσοκομείων με… “πτυχία” στρατιωτικού, γυμναστή, προπονητή… Και μία παρουσιάστρια εκπομπών

φωτο αρχείου

Την ώρα που η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 30.000 ανθρώπους στην Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» ένας στρατιωτικός, ένας γυμναστής, μία αρχαιολόγος, ένας πρώην προπονητής του Εδεσσαϊκού, μία ιδιοκτήτρια λουκουματζίδικου και μία… τηλεπερσόνα αποφασίζουν για την Υγεία.

Για 15 ολόκληρους μήνες το Νοσοκομείο Καρδίτσας παρέμενε ακέφαλο. Οι κακές γλώσσες έλεγαν πως στην τοπική οργάνωση της Ν.Δ. «σκοτώνονταν» ποιος θα γίνει διοικητής, ενώ οι πιο καλόπιστοι ότι στην κυβέρνηση αναζητούσαν έναν κατάλληλο άνθρωπο για να διοικήσει το νοσοκομείο. Τελικά, στις 18 Μαρτίου 2022 η λύση δόθηκε και το όνομα της εκλεκτής ήταν Μαίρη Κουτσιούμπα.

Από το βιογραφικό της νέας διοικήτριας του νοσοκομείου φαίνεται πως η κυρία Κουτσιούμπα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Υγεία, καθώς είναι πτυχιούχος Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Βελιγραδίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου με τους οποίους επικοινώνησε η «κυριακάτικη δημοκρατία» μάς περιέγραψαν τη νέα διοικήτρια του νοσοκομείου ως «μια καλοσυνάτη κυρία, η οποία, ακριβώς επειδή αντιλαμβάνεται ότι είναι άσχετη από τη δημόσια υγεία, αρκείται στα απολύτως απαραίτητα, εποπτεύοντας απλά τις συζητήσεις των γιατρών». «Η γυναίκα αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη δημόσια υγεία. Διορίστηκε εκεί και προσπαθεί να το κάνει αξιοπρεπώς» μας είπε ο ίδιος άνθρωπος, ξεκαθαρίζοντας πως στερείται ουσιαστικών γνώσεων στην οργάνωση και τη διοίκηση υπηρεσιών Υγείας.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας ο Κλεάνθης Βαρελάς εδώ και λίγους μήνες είναι υποδιοικητής του νοσοκομείου. Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε από τους εργαζομένους του νοσοκομείου, η συνεισφορά του είναι μηδαμινή. Ο κ. Βαρελάς μπορεί, όπως αποδεικνύει το βιογραφικό του, δεν έχει καμία απολύτως επαγγελματική σχέση τον χώρο της δημόσιας υγείας.

Ο σημερινός υποδιοικητής του νοσοκομείου είναι ιδιοκτήτης ενός γυμναστηρίου στα Μέγαρα, έχει διατελέσει αντιδήμαρχος της περιοχής, ενώ σήμερα είναι, πέρα από υποδιοικητής του νοσοκομείου, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί με όραμα».

Ακόμα ένα νοσοκομείο που για μήνες έμενε ακέφαλο είναι αυτό της Καλύμνου.

Ο Νικόλαος Φανιός, έπειτα από μια λαμπρή πορεία στις Ενοπλες Δυνάμεις, όπου υπηρέτησε τη χώρα από σημαντικά αλλά και διαφορετικά πόστα, στις 20 Μαΐου του 2022 τοποθετήθηκε διοικητής του νοσοκομείου.

Η απορία που έχει δημιουργηθεί στους Καλύμνιους είναι μία: Τι μπορεί να προσφέρει στη διοίκηση του νοσοκομείου και στην οργάνωσή του ένας άνθρωπος που, όσο λαμπρό παρελθόν και να έχει, δεν έχει καμία σχέση με την Υγεία;

Το Νοσοκομείο Κιλκίς αντιμετώπισε τα χρόνια της πανδημίας μια σειρά προβλημάτων, ενώ ανά διαστήματα βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου είναι ένας πρώην προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Εδεσσαϊκού και μακροχρόνιο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. «Για τριάντα ολόκληρα χρόνια (από το 1989 έως το 2019) ο Γιάννης Ανδρίτσος εκλεγόταν στον Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Π.Ε. Πέλλας, ως κοινοτικός, δημοτικός και τα τελευταία εννιά χρόνια ως περιφερειακός σύμβουλος»αναφέρεται στο βιογραφικό του σημείωμα.

Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας! Εκτός κι αν οι προπονητικές τακτικές μπορεί να φανούν χρήσιμες στους ασθενείς…

Μερικές ακόμα περιπτώσεις καραμπινάτων «γαλάζιων» διορισμών σε δημόσια νοσοκομεία, που είναι γνωστές από παλαιότερα, αφορούν το Νοσοκομείο Ικαρίας και το Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου εδώ και χρόνια στο τιμόνι τους βρίσκονται η Ανεζινιώ Σταμούλη (ιδιοκτήτρια του «Λουκουμαδόσπιτου» στη Σάμο) και η αναπληρώτρια διοικήτρια Φωτεινή Βρύνα.

Η κυρία Βρύνα, είναι παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών σε περιφερειακό κανάλι της Αττικής και στέλεχος της Ν.Δ.

Σχετικά Άρθρα