Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Δικαιούχοι και κριτήρια (vid)

 Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Δικαιούχοι και κριτήρια (vid)

Πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα Τουρισμός για Ολους, τους δικαιούχους και τα κριτήρια έδωσε η Σοφία Ζαχαράκη, ενώ είπε πως οι ανακοινώσεις για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα θα γίνουν προς το τέλος Ιουνίου.

Η υφυπουργός τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο Open και την εκπομπή ”Τώρα ό,τι Συμβαίνει” με την Φαίη Μαυραγάνη τόνισε πως το πρόγραμμα ξεκινάει από 1η Ιουλίου.

«Το προηγούμενο πρόγραμμα, που ήταν και το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού για το ’20 και το ’21 τελείωσε τέλος Δεκεμβρίου. Μαζί με τον υπουργό προσπαθήσαμε και πετύχαμε να εξασφαλίσουμε 30 επιπλέον εκατομμύρια. Υπολογίσαμε περισσότερα από αυτά τα οποία απορροφήθηκαν στο προηγούμενο πρόγραμμα και σε περισσότερους δικαιούχους (200.000). Από τη στιγμή που εγκρίθηκε το ποσό δουλεύουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες. Θα έχουμε υψηλότερο ατομικό εισόδημα σε σχέση με άλλα προγράμματα, κυρίως του κοινωνικού τουρισμού. Το ατομικό εισόδημα είναι από 16.000 ευρώ, το οικογενειακό 28.000 ευρώ το οποία αυξάνεται 1.500 ευρώ ανά παιδί».

Ποια είναι τα κριτήρια, ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Όπως σημείωσε η Σοφία Ζαχαράκη, «θα κάνουμε τις ανακοινώσεις μας ώστε η εγγραφή να γίνεται μέσω της πλατφόρμας του Τουρισμού για Όλους, εκεί θα γίνει μία ηλεκτρονική κλήρωση γιατί προφανώς οι δυνάμει δικαιούχοι θα είναι πολύ περισσότεροι, ώστε να καθοριστεί ποιοι θα είναι αυτοί οι 200.000. Αυτό που αλλάζει φέτος είναι ότι το πρόγραμμα γίνεται πολύ πιο απλό, πολύ πιο γρήγορο και λιγότερο γραφειοκρατικό. «Θέλουμε η επιχείρηση να πληρώνεται άμεσα και κανείς να μην ταλαιπωρείται με χαρτιά, κατάθεση δικαιολογητικών και όλα τα υπόλοιπα. Πηγαίνεις στο ξενοδοχείο, έχεις μία άυλη κάρτα και με αυτήν απολαμβάνεις την μείωση στο ποσό, που μπορεί να φτάνει και το σύνολο της διαμονής σου, ανάλογα με το πού έχεις επιλέξει να μείνεις. Το φιξ ποσό είναι 150 ευρώ, και είναι, μάλιστα, αυξημένο σε σχέση με την επιδότηση την οποία δίναμε με το προηγούμενο πρόγραμμα. Αυτό αφορά στη διαμονή. Θα υπάρξει και πρόβλεψη για τα πρακτορεία, όπως είχαμε και στο προηγούμενο πρόγραμμα και βλέπουμε αν θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε και άλλες υπηρεσίες, όπως τα ακτοπλοϊκά».

Σχετικά Άρθρα